maanantai 1. syyskuuta 2014

Virkkausohje

Aloittelin tekemään näitä virkattuja lappuja muutama viikko sitten. Haaveissa siintää ihana, lämmin villapeitto, johon käperyä talvi-illoin, kun tuuli ulvoo ikkunan takana. Tarkoituksena oli ottaa virkkaus mukaan joka paikkaan, mutta tehtävä on osoittautunut lähes ylivoimaiseksi. Toistaiseksi lappuja on syntynyt vain kuvan 9 kappaletta, mutta talveenhan on vielä aikaa!

Hanna Mi blogista Hannan Namit jakoi virkkausohjeen, ja siitä muistin, että taisin lupailla itsekin ohjetta näihin palasiin. Malli on oma ja palasia on virkattu numero 3 koukulla. Tähän malliin on helppo yhdistää myös ihan tavallisia isoäidin neliöitä. Virkkausmalli on todella helppo. Kuvasin myös joka kierroksen, sen varalta, että ohjeessa on jokin ongelma.

1. Virkkaa 4 kjs renkaaksi.

2. Virkkaa 2 kjs ja 11 pylvästä, liitä renkaaksi piilosilmukalla. Katkaise lanka.

kierros 2 valmiina
3. Virkkaa uudella värillä 2 kjs ja 1 p ed. kerroksen pylvääseen, kjs, *2 pylvästä ed. kierroksen pylvääseen ja 1kjs* toista tähtien väli. Pylväsryhmiä tulee yhteensä 12. Liitä renkaaksi piilosilmukalla. Katkaise lanka.

kierros 3 valmiina
4. Virkkaa uudella langalla. Kaikki pylväsrykelmät virkataan kiiinni edellisen kerroksen ketjusilmukkaan. Aloita virkkaamalla 3kjs ja 2 pitkää pylvästä, jotka virkataan yläpäästä yhteen, 4kjs, *3pp yläpäästä yhteen ja 4kjs*, toista tähtien väli. Liitä renkaaksi piilosilmukalla. Pylväsryhmiä tulee jälleen 12.

kierros 4 valmiina
 5. Virkkaa uudella värillä. *ensimmäiseen ketjusilmukkakaareen 4 kiinteää silmukkaa, toiseen ketjusilmukkakaareen ks, puolipylväs, pylväs ja pitkä pylväs, 3kjs, kolmanteen kaareen pp, p, puolipylväs, ks*. Toista tähtien väli. Yhdistä piilosilmukalla.

kierros 5 valmiina
6. 4kjs, 3p alkaen edellisen kierroksen kolmannesta silmukasta, 2kjs, *3p ketjusilmukkakaareen, 3kjs, 3p, 2kjs, 3p, 2kjs, 3p, 2kjs* toista kierroksen loppuun. Virkkaa viimeiseksi vain kaksi pylvästä. Päättele langanpäät. Valmis!

kierros 6 valmiina
Jos kaikki meni hyvin, käsissä kuuluisi olla noin 9cm x 9cm (koukulla 3) kokoinen virkattu kukkalappu.

ikkunalaudalla
Asettelin vielä kaikki virkkaamani kukkaslaput ikkunalaudalle. Meidän perheen sisustus on ollut toistaiseksi hyvin askeettinen: pöly saa rauhassa laskeutua lattiaa rajaa lähellä oleville tyhjille kirjahyllyille ja ikkunalaudat ammottaa tyhjyyttään, kun kaksi alle metrin mittaista järjestelijää vetelee kaiken lattialle. Kuitenkin hetken aikaa meidänkin ikkunalaudalla kukki!

6 kommenttia:

 1. Ai että nämä on kauniita ja ajatus villapeitosta on todella lämmittävä:) Voi vain kuvitella miten ihana on sellainen vetää harteille kun paleltaa. Onneksi nämä lappuset eivät pilaannu, vaikka ei tulisikaan heti valmiiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei peitto valmistu tähän talveen, niin sitten ehkä ensi talveen... :) Tähän projektiin täytyy varmaan asennoitua filosofisesti, matka on tärkeä, päämäärä on sivuseikka.

   Poista
 2. Onnistuiskohan...olen käynyt täällä jo monta kertaa yrittämässä kommentoida, mutta meillä on ollut jotain nettiongelmia ja aina meni yhteys poikki! Kiitos siis kun laitoit tämän ohjeen tänne, tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu, kunhan saan joskus tuon omankin ison virkkausprojektin valmiiksi :). Näitä neliöitä kun pikkuhiljaa virkkaa niin kyllä niistä peitto syntyy, hitaasti mutta varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Niitä on aina kiva lukea. Kiva nähdä, mikä iso virkkausprojekti sinulla on kesken, ehkä virkkaus on nyt in?

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta! Tämä on niin nätti malli, että täytynee piakkoin kokeilla edes yhden lapun verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kiva, jos ohjeesta on hyötyä! Sinun hienosta virkkaus- blogipostauksesta tosiaan tuli mieleen, että lupasin laittaa ohjeen tänne blogiin :)

   Poista