perjantai 26. syyskuuta 2014

Kaikkihan niitä ompelee


Kaikkihan niitä ompelee, nimittäin Noshin lippapipoja! Ilmainen kaava on tulostettavissa täältä. Ompelin ensin kaksosille trikoohatut tällä kaavalla. Nähtyään hatut isosisko halusi pipon myös, vieläpä täsmälleen samanlaisen, kun pikkusiskolla oli.


Kankaat on noukittu Eurokankaan palalaareista, vaan tyttöjen pipojen rusetti on samettitrikoisesta kierrätyskankaasta. Isosiskon pipo on tehty L-koon kaavalla, ja kaksosten hatut kokoa pienemmällä kaavalla.


Kaava ja ohjeet oli hyvät, ja noudatin niitä aika orjallisesti. Ohjeesta poiketen käytin lipan kovikkeena farkkkua kaksinkertaisena ja myös kaksinkertaista tukikangasta. Hyvin tuntui toimivan.

Pojan pipon kangas oli hienon näköistä, mutta liian löysää pipoon. Vuorina käytin toista, vähän tukevampaa kangasta, mutta silti hattu suureni päivän käytöllä pari numeroa. Olisi siis kannattanut käyttää napakampaa trikoota.

Tupsut tein kotoa löytyvistä langoista. Tyttöjen pipoon lisäsin käsinommellen ison, toispuoleisen rempseän rusetin, joka roikkuu hieman hatun reunojen yli. Sillä mitä on Hello Kitty ilman rusettiaan?

kaksosten pipot

10 kommenttia:

 1. Ääk! Minä en oo tajunnut, että tuo kaava on ilmainen! Vaude, tiedämpä mitä koulussa tulostan ensiviikolla :)
  Tosi ihana tuo rusetti tuossa lipan sivussa, olis kovaa huutoa meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin toistaiseksi kaavan sai ilmaiseksi, joten kannatta tosiaan käydä Noshin sivuilla! Mulla ja meidän lapsilla on ilmeisesti joku rusetti-kausi menossa, moneen vaatteeseen on lisätty rusetteja koristeeksi :)

   Poista
 2. Rusetti sopii lippapipoon kivasti! Minäkin ompelin viime viikolla samalla kaavalla pipon pojalle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaava on tosi hyvä surauttelu kaava, aivot voi jättää narikkaan, ja surautella pipoja sarjassa vaikka koko suvulle. Suunnitelmissa on jo lisää pipoja lahjaksi :)

   Poista
 3. Tuo kaava pitää kyllä itsekin bongata. Näyttää niin söpöiltä pipot :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lippapipo on kyllä tosi söpö ja käytännöllinen myös. Peittää korvat, joten menee varmaan vähän kylmemmilläkin säillä. MInun uusi kaavasuosikki <3

   Poista
 4. ♥voi,mitä kaikkea kivaa täältä löytyikään: ihana blogi! Kiitos, kun tulit lukijakseni, laitanpa blogisi blogiluettelooni :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Löysin blogisi sattumalta, ja siellä oli niin hauskoja, värikkäitä ja iloa tuottavia juttuja, että mielelläni vierailen siellä uudestaan :)

   Poista
 5. IHANA tuo rusetti <3 ja ihana sinun blogisi kaikkiaan, kliks, ja näin minusta tui heti lukijasi:)

  VastaaPoista