maanantai 29. syyskuuta 2014

Kestovaippoja ja tiejyrä

Esikoisen kanssa innostuin kestovaipoista, ja kaksosten syntyessä ne otettiin taas käyttöön. Vaipankäyttäjiä on kaksi, ja meillä pyöriikin täysi koneellinen vaippapyykkiä noin kolme kertaa viikossa. Nyt oli aika ommella lisää kestovaippoja. Materiaalit, eli kosteutta läpäisemätön pul-kangas ja vaipan sisäpuoleksi tuleva valkoinen kuivaliinakangas on ostettu jo kolme vuotta sitten Eurokankaasta.


Ompelin vaippoja samalla kaavalla, kuin esikoisellekin, eli Suuri Käsityölehden 2/12 numeron taskuvaipan kaavalla. Kaava on testattu ja toimii hyvin. Itse kaava oli kadonnut vuosien myötä, mutta otin mallia vanhoista vaipoista.


Vaippa kiinnittyy tarranauhoilla, jotka antavat myös vähän säätövaraa. Takana ja jalansuissa on kuminauhat. Keskellä takana, kuminauhan kohdalla on aukko, josta lisätään vaippaan imukankaat. Imuiksi olen näppärästi kierrättänyt vanhat puuvillafrotee pyyhkeet.


Huomasitteko, että sama kelta-oranssi raita jatkuu kahdessa viimeisessä kuvassa? En voinut olla pohtimatta, että mistähän tämän kestovaippa kankaan suunnittelija on saanut inspiraatiota kankaan väri- ja kuosisuunnitteluun. Onkohan hänenkin kotikadullaan ollut ikuisesti jatkuva katutyö?


14 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen vaippa! Itsekin pitäisi ommella isompia, kun alkaa pienimmät vaipat olemaan meidän vesselille liian pieniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Parasta tässä vaippamallissa on, että se istuu hyvin. Muistaakseni tästä oli useampi eri koko tuossa Käsityökerhon lehdessä, joten kannattaa selailla vanhoja lehtiä!

   Poista
 2. Pirteä vaippa! Meillä osakestoiltiin pojan kanssa, ja tykkäsin kyllä käyttää ja ommella vaippoja. Katutyöt varmasti vähän hankaloittaa elämistä/liikkumista, jos se on ihan omilla nurkilla. Meillä siitä ei täällä metsän keskellä ole haittaa, peltotöitäkään tekevät traktorit harvoin tietä tukkivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen ja oranssi on loistava väripari. Sitä kyllä näkyy tällä hetkellä meidän kadulla (ja myös meidän muksujen pyllyn peittona...)

   Poista
 3. Pirteä kuosi vaipoissa. Hauska tuo viimeinen pohdintasi. Ehkä kankaan suunnittelija on katsellut tiemerkkejä ja koneita:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Jostainhan se inspiraatio aina tulee, ehkäpä sitten työkoneitten väreistä.

   Poista
 4. Ah, hauska loppukevennys :) Raikkaan aurinkoisia vaippoja olet ommellut!

  VastaaPoista
 5. Heh,hauska tarina ja mukavannäköisiä vaippoja. Olisi itsekkin kiva ommella,mutta kenelle? No,lisää lapsenlapsia odotellessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestovaippoja on ihan mukava ommella. Takana on kaunis ajatus luonnonsuojelusta, ja onhan se mukava, kun lasten päällä on värikkäitä vaatteita!

   Poista
 6. Ihanan pirteitä vaippoja! Minä käyn jatkuvaa kamppailua omatuntoni kanssa kuopuksen vaipoista, satunnaista osakestoilua pidemmälle kun ei ole päästy. Mikä tuntuu ihan uskomattomalta kun isompien kanssa kestot oli itsestään selvyys, keskimmäisen kanssa harsoiltiin jo synnärillä. Jotenkin kertistely ei tunnu ihan niin suurelta synniltä kun nykyään täällä on jätteenpolttolaitos, vaipat ei siis päädy enää kaatikselle sadoiksi vuosiksi. Mutta näillä mennään, onneksi edes osakestoillen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään ihan tiukkapipoisesti kestoilla :) Vaippapyykkiä tulee täysi koneellinen parissa päivässä, ja lisäksi käytetään kertakäyttövaippoja. Kaksosten kanssa en jaksa niin kovasti niuhottaa, vaikka esikoisen kanssa olin tiukempi (pätee varmaan moneen muuhunkin asiaan...)

   Poista
 7. ♥tosi kivan näköisiä vaippoja!

  VastaaPoista