torstai 11. syyskuuta 2014

Miljoona Hello Kittyä

Hello Kitty täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Miljoona pikkutyttöä ei voi olla väärässä: suloinenhan tuo kissahahmo on. Tiesitkös, että oikeasti Hello Kitty ei ole kissa, vaan kissaksi pukeutunut pikkutyttö, jolla on nimi, asuinpaikka ja siis syntymävuosikin?Saumuri palasi huollosta ja poimin Eurokankaan palalaarista kasan joustavia kankaita. Mukaan palalaarista tuli siis harmaa sävyinen Hello Kitty -kangas, moniväristä raitaa ja yksivärisiä kankaita, ohuehkoa violettiä, ja punaista paksumpaa trikoota. Kaava mekkoon on Burdan 3/14 raglanhihaisesta paidasta muokattu, legginsien kaava oli samasta lehdestä. Legginsien kaava oli aika reilu, ja olisin mielelläni kaventanut niitä, mutta tytär piti enemmän näistä lököttävistä legginseistä.

Vaatteiden kuvaukset sujuivat vähän turhankin vauhdikkaasti. Mielellään tytär tuli kuviin, mutta paikallaan pysyminen oli vaikeaa. Sainkin kuvata tällä kertaa tanssimista! Auringonkukat oli hieman epätoivoinen yritys saada tytär pysähtymään, ihastelemaan kukkia ja esittelemään vaatetta. Kuvaussessio oli hyväntuulinen ja sekava, mutta sain kuitenkin nähtäväksi ihan kelpo nykytanssi esityksen (ottaen huomioon tyttären iän).

Yläosan kaavaa on muuteltu paljon. Helmaa pidensin ja levensin, hihoja samoin. Hihoissa halusin vähän pussittavuutta, joten lisäsin kuminauhat hihansuihin. Kaulukseksi muutin poolokauluksen. Koska kyse on Hello Kittystä, täytyi se rusettikin jonnekin saada! Helmaan lisäsin vielä punaisesta kankaasta nauhat, joita en huolitellut, vaan kiersin vaan hieman toistensa ympäri, ja ompelin ne käsin kiinni.

Mekosta tuli tyttären mielestä tosi mieluinen.tämä liike on varmaan opittu Anniina Balleriinalta

Ja yhteisellä päätöksellä suunnilleen tähän kuvaan loppuivat tämän päivän kuvaukset.10 kommenttia:

 1. Nyt kuule ihastuin tuohon sun nauhaviritelmään, tosi kiva lisä mekkoon! Hyvinhän siellä ballerinan liikkeet on hallussa, tykkään muuten itsekin katsella Anniina Ballerinaa, varmaan vaan ihan siksi, kun en lapsena päässyt sinne balettikouluun kun ei pikkukylällä sellaisia harrastusmahdollisuuksia silloin ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Anniina Balleriinaa on kyllä tullut seurattua sivusta. Hauska seurata, miten tämän ikäiset on niin ohjelmien lumoissa :)

   Poista
 2. Hauskat kuvat, lapsilla on aina ihania omia näkemyksiä kuvauksista! Mekossa onkin paljon kivoja yksityiskohtia, rusetti, kaulus, hihansuut jne. Minunkin silmäni tarttui nauhaan, tuohon onkin todella mukava! (itseasiassa en tiennyt tuota faktaa Hello Kittystä, tästä näkee miten paljon meidän lähipiirissä on poikia).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Mekko rakentui pikkuhiljaa, ja lisäilin yksityiskohtia ompelun edetessä. Ei aina niin hyvä tapa ommella, koska huomasin sen, että aikaa olisi säästynyt, ja ompelujärjestys olisi ollut erilainen, jos suunnitelma olisi ollut jo alussa selvillä...

   Poista
 3. Voi että miten suloinen prinsessa-asu. Juuri Hello Kittymainen. Olet tehnyt kivoja yksityiskohtia. Nuo leggarit on muuten kivan näköiset. Hupaisia kuvaushetkiä teillä ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Legginsit lököttävät vähän, mutta eipä tuo tunnu haittaavan vauhtia! Kuvaus oli tällä kertaa vähän haastavaa, mutta ihan hauskaa.

   Poista
 4. Hello Kitty ja Anniina Balleriina niin tuttuja, suosikkeina meidän kuopuksella :D mutta uutta tietoakin sain, en moisia tiennytkään! Kaunis on mekko !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina! En muista omasta lapsuudestani koko Hello Kittyä, mutta silloin leikittiinkin vielä käpylehmillä :)

   Poista
 5. Kiva mekko, hauskat yksityiskohdat. :) Teidän neiti selvästikin tykkää rennoista vaatteista, meidän taas on tarkka, että hihat ja lahkeet ovat tiukasti vartalonmyötäiset. Enpä tiennyt kaikkea tuota Kittystä, uskomatonta miten pitkään se on säilyttänyt suosionsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manda! Vaatteista tuli tosiaan tyttärelle oikein mieluisat, helmassa on tyttömäistä rimpsua, eikä vaatteet purista mistään. Hihan pituus ehkä olisi voinut olla vähän lyhyempi, mutta sekin korjautuu lapsen kasvaessa. Taidan olla sellainen äiti, jolle sana "kasvunvaraa" on tuttu :)

   Poista