torstai 1. toukokuuta 2014

Jotain oranssiaPienen periaattellisen pohdinnan jälkeen  ryhdyin ompelemaan toista takkia liskokankaasta. Vihreän takin ompelusta kerron täällä. Oranssi takki valmistuikin nopeasti, kun pohjalla oli sama kaava, kun vihreässä takissa. Molemmat kankaat on Eurokankaasta. Jotta en kyllästyisi ompeluun, kuosittelin hieman kaavaa erilaiseksi.

Pihatöissä
Tulevat puutarhurit
Hupusta tuli hiippamainen ja taskut on siirretty sivusaumaan. Koska hihat olivat vihreässä takissa melko pitkät, tein oranssin takin hihoihin tarkoituksella farkusta näkyvän käänteen. Edessä on aplikaatio sydän, sisempi sydän on heijastinkangasta. Materiaaleista hupun valkoinen lakanakangas ja sininen farkku on kierrätyskankaita.Konttausta hiippa suorana6 kommenttia:

 1. Hienot takit olet ommellut! Ja kiva blogi muutenkin, jotenkin näyttää niin tutulta arjelta että taidanpa jäädä seurailemaan! :)

  Mielenkiintoisia periaatepohdintoja olet käynyt läpi, noita samanmoisia on itsekin enemmän tai vähemmän tullut mietittyä omien parivuotiaiden kanssa :) Onneksi meille syntyi myös tyttö ja poika, joten päätös on helpompi tehdä. Täysin samanlaisia vaatteita harvemmin on, toisin kun samaa sukupuolta edustavilla kaksosilla. Tai jos on, on ne ainakin usein erivärisiä. Ja samaan tulokseen olen minäkin tullut kanssasi, onhan ne suloisia samankaltaisissa vaatteissaan, tuskinpa sitä tulee näkemään enää kun lapset ite alkavat asiasta päättää, joten nautitaan nyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja tervetuloa seuraamaan blogiani! Kyllä noita periaatteita on jonkun verran joutunut muuttamaan tässä vuoden mittaan, muitakin kun vaateasioihin liittyviä. Mutta mukavaa on ollut!

   Poista
 2. Hieno takki tämäkin. Meillä ei ole kaksosia mutta työn tyttökolmikon kanssa olen joutunut miettimään teenkö samanlaisia vaatteita, kun varsinkin keskimmäinen sisko monesti haluaisi samanlaisia vaatteita kuin isosiskolla on. Muutaman mekon olen joskus tehnyt ihan samanlaiset, mutta nykyään jos käytän samaa kangasta teen eri kaavalla. Meillä kiertää monet vaatteet vanhimmalta keskimmäiselle ja sitten vielä nuorimmalle niin yritän tehdä monenlaisia, kaapista löytyykin sitten vähän kaikenlaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kolmen tytölle saakin mekkoja ommella ihan sarjassa! Meillä ei vielä kaksoset juttele, mutta ihan mielenkiinnolla seuraan, miten mielipiteet alkavat muodostua, kun lapset kasvavat!

   Poista
 3. Voihan IHANUUS sentään mitkä takit! Kankaat on herkullisen värisiä, ja malli just passeli, ilman turhia kikkailuja. Ja voihan ihanuus miltä nuo näyttävät hiekkalaatikon jäljiltä ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Ihan kurakeleille takit ei sovi, mutta muuten ovat kyllä olleet jo käytössä.

  VastaaPoista