maanantai 26. toukokuuta 2014

Eläimellinen mekko

Mikä tekee vaatteesta juhlavaatteen? Tyttöjen juhlamekoissa on kiiltävää tai muuten juhlavaa kangasta. Istuvampi ja tiukempi malli, kevätvaatteissa on heleitä värejä. Rimpsut ja rusetit, kimallus ja kukat, myös niitä voi lisätä juhlamekkoon.
Tuoreessa muistissa on viime viikolla kirpparille kiikutetut juhlamekot. Rimpsuiset juhlamekot olivat jääneet harmittavan vähälle käytölle. Päätin suunnitella tytön kerhon kevätjuhliin malliltaan Ihan Tavallisen Arkimekon ja asustaa sen juhlaan sopivaksi.

seisoskelua
uuden mekon riemua
vauhdilla ylös

kirmailua kalliolla
Kun juhlat on juhlittu, mekkoa saisi käyttää ihan jokapäivän mekkona. Juhla-asun mekosta tekee tyllihame ja satiinivyö. Arkena jätetään tyllihame ja vyö pois ja mekkoa voi käyttää vaikka legginsien kanssa.


Malli on väljä ja kankaaksi valitsin paksuhkon puuvillan, Eurokankaasta ostetun Eero Aarnion suunnitteleman hauskan eläinkankaan. Helma on edestä lyhyempi, kuin takaa ja reunustettu punaisella vinonauhalla. Olisin halunnun kellottaa hame-osan, mutta koska kankaalla on selvä suunta, kellotus olisi näyttänyt hassulta. Hame-osa on laskostettu ja yläosaan kuosittelin pienet hihan tyngät. Malli on oma.

Paljain jaloin kotia kohti

6 kommenttia:

 1. Kaunis mekko, ihanan raikas! Tuo punainen vinonauha helmassa on tosi hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiitos kuuluu myös raikkaalle kankaalle. Taitaa olla oikeastaan sisustuskangas, mutta eipä sillä niin väliä...

   Poista
 2. Todella kaunis, tykkään kovasti!

  VastaaPoista
 3. Mukava mekko, juuri tuo monikäyttöisyys on parasta! Ihana raikas kuosi.

  VastaaPoista