perjantai 23. toukokuuta 2014

Multaa ja hiekkaaIhan mielenkiinnosta olen tyrkännyt joskus greipin tai mandariinin siemenen multaan. Satunnaisesta kastelusta ja puolittaisesta heitteillejätöstä huolimatta siemenet ovat itäneet. Taimia istutin peltipurkkeihin. Ne näyttivät niin hauskoilta purkeissaan, että pääsivät vihertämään ikkunalaudalle.
Maailman pohjoisin ja pienin mandariiniviljelmä
Satoa nuo sitruksen taimet tuskin koskaan tekevät. Sen sijaan toiveissa on, että saamme syödä kesällä jotain itse kasvatettua.

Meidän parvekkeemme on iso ja aurinkoinen. Se on lasitettu parveke, ja lämpötiloiltaan se muistuttaa kesällä valitettavan usein kasvihuonetta. Päätin siis ryhtyä parvekepuutarhuriksi.


Siementen istutus alkoi jo helmikuussa. Pienet taimenet ovat kuin huomaamatta kasvaneet isoiksi kasveiksi. Siemenestä kasvatetut kirsikkatomaatit kukkivat jo, joten istutimme ne tänään isompiin ruukkuihin ja siirsimme parvekkeelle. Kirsikkatomaatin lisäksi istutimme ostettuja mansikantaimia, chiliä ja jotain tuntematonta, ystävältä saatua yrttiä. Ehkä persiljaa (?).


Kun kynsien alla oli sopiva määrä multaa, pakkasimme eväät ja lähdin reissuun lasten kanssa. Loppupäivän vietimme rannalla.


Kesän ensimmäinen Eskimo
Kotiinlähdön aika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti