sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Suomen suurin joululahja 2014


Nämä kaksi lintua lähtevät Lappeenrannan sairaalaan ilahduttamaan pieniä potilaita. Osallistun siis Suomen suurin joululahja -keräykseen!

lintukaverukset

Unilinnut on lapsen kainaloon sopivia ja linnun voi ottaa vaikka unikaveriksi. Linnun siiven alle voi kätkeä jotain pientä, siipeä ei ole kiinnitetty alareunasta kiinni lintuun. Täytteenä on vanua ja siivissä vanulevyä. Linnun kaava on oma.

Linnun teostakin opin taas jotain: vaikka kaava oli tosi yksinkertainen, linnun täyttäminen muuttaa mittasuhteita (ja täyttöaukon kohtaa kannattaa miettiä kahdesti...).


Kuvista näkyykin, että vaikka maassa ei ole lunta, meillä on paljon hiutaleita ikkunoissa. Siinä on tekemisen meininkiä, kun sakset viuhuvat hurjaa vauhtia leikaten paperista pois palasia. Lumihiutaleiden leikkely on mukavaa puuhaa lunta (ja joulua...) odotellessa!8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti pääsevät jonkun kainaloon nukkumaan.

   Poista
 2. Tosi herttaiset linnut! Täälläkin on ikkunassa lumihiutaleita, tosin nyt on kivasti luntakin maassa, toivottavasti pysyykin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lunta täälläkin jo kovasti odotellaan, meillä lumisadetta taiteillaan vaan paperista :)

   Poista
 3. Olet tehnyt ihanat linnut ja kaunis ajatus on antaa ne keräykseen <3. Lumihiutaleet on vuodesta toiseen niin ihania. Niitä meilläkin on innolla tehty:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Halusin osallistua keräykseen, kun takana oli niin kaunis ajatus :) Meillä nelivuotias esikoinen on innostunut tänä vuonna hurjan paljon lumihiutaleista, ja niitä on leikkailtu ikkunat täyteen.

   Poista
 4. Suloiset unilinnut! Paperisia lumihiutaleita voisikin vielä värkätä, minulla on virkattuja roikkunut ikkunassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna Mi! Minulla oli aikomus tehdä virkattujakin hiutaleita, tänä vuonna en enää kerkeä, joten ehkä ensi vuonna!

   Poista