perjantai 19. joulukuuta 2014

Käsinrullattava kappa


Jouluverhoihin vaihtaminen ei tullut mieleenikään vielä muutama vuosi sitten, kun meillä ei vielä ollut lapsia. Kummasti se maailmankuva on laajentunut lasten myötä, ja nyt meilläkin on keittiössä jouluverho! Pidän kovasti tästä kankaasta, pipopäiset pingviinit ovat suloisia. Tätä verhoa pidän kyllä ikkunassa vielä joulun jälkeenkin, sillä pingviinithän asuvat etelä-mantereella, eikä korvatunturilla.
  

Malliksi valitsin käsinrullattavan kapan. Kappa on varsin helppo ommella, mutta se on vähän erikoisemman näköinen, kun pelkkä rypytetty kappa.

Kappa on vuoritettu kokonaan mustavalkoisella raitakankaalla, joka pilkottaa alareunasta. Rullausvaraa alareunaan kannattaa varata noin 20-30cm kapan valmiin  korkeuden lisäksi.

Vuorin ja päällikankaan väliin jätin pienen aukon, josta pujotin alareunaan kapan leveyden pituisen tukipinnan, joka pitää kapan suorana alhaaltakin. Yläreunaan ompelin tarranauhan, jolla kapan saa kiinni tarrkiskoon. Satiininauhoja on kaksi, eli yksi molempaan reunaan. Nauhat on ommeltu kapan yläreunaan kiinni, ja niiden avulla voi säädellä kapan korkeutta.

Pingviinikangas on ostettu viime vuonna Eurokankaasta ja raitakangas Ikeasta.

15 kommenttia:

 1. Ompa hieno verhoidea :) Silkkinauha kruunaa koko komeuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Perinteiset ryppykapat ei oikein kolahda, mutta verhoissa löytyy muitakin vaihtoehtoja!

   Poista
 2. Aivan mahtava! Kauniit kankaat olet valinnut - sopivat huipusti yhteen. Ja tosi jouluinen, vaikkei kumpikaan ole ns joulukangas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka! Kapan punainen vihjaa niin vahvasti jouluun, että menee ihan täydestä jouluverhona vaikka tontut puuttuvatkin :)

   Poista
 3. Verho sopii jouluun ja talveen oikein kivasti! Tosi hyvä valinta ollut tuo raidallinen kangas pingviinien pariksi, tuo särmää ja on niin jotenkin tätä päivää :). Itsekin olen tykännyt samanlaisesta verhomallista, entisessä kodissa, jossa silloin kolmella lapsellamme oli yhteinen leikkihuone, oli saman mallinen verho. Tein sen kanssa silloin itse ja nyt se odottaa tuolla jatkojalostamista, kun ei nykyiseen kotiimme enää käy. Verhosi näyttää noiden vaaleiden sivuverhojen kanssa tosi hyvälle yhdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista. Valkoisten sivuverhojen kanssa on kiva (ja helppo) yhdistellä erilaisia värejä ja kappamalleja.

   Poista
 4. On kyllä hieno verho! Kankaat tosiaankin sopivat yhteen ja sivuverhoon todella hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Ikean joulukuusi ompeluksesta jäänyt mustavalkoraita -kangas palanen sai kyllä minunkin mielestäni hyvän paikan pingviinikankaan vierestä.

   Poista
 5. Ihanan raikas ja pirteä verho! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Pirteyttä kaivataankin, kun tänään on vuoden pimein päivä :)

   Poista
 6. Mahdottoman hyvännäköiset verhot. Tosi hyvin sopii tuo raitakangas päällikankaan kanssa. Niin kiva kun pystyy käyttämään vielä joulun jälkeenkin. Minullakin on kodinhoitohuonetilassa rullattavat kapat ja tykkään niistä tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! MInunkin mielestäni kankaat sopivat hyvin yhteen, mustavalkoisuus yhdistää kankaita oikein kivasti :)

   Poista
 7. Ihanan raikas kappa! Kankaat sopivat hienosti yhteen. Punainen sopii jouluksi, mutta tätä voi todellakin pitää muulloinkin. Tykkään tosi paljon :)

  VastaaPoista