keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Talvinen neulemekko

Villa lämmittää suloisesti talvella! Varsinkin jos siinä on lumikukkia muistuttavaa kirjoneuletta ja moneen suuntaan kiertyviä palmikoita. Pikku tytön mekko on neulottu jo isosiskolle pari vuotta sitten. Kaivoin sen kaapista viime viikolla ja puin pikkusiskon päälle.

Joskus tulee ihan hirmuinen polte ruveta heti hommiin!

Olimme kylässä äidin luona, ja Moda (6/11) lehdestä löytyi valtavan soma pikku tytön mekko. Lehden malli oli neulottu vain kahdella värillä, punaisella ja valkoisella. Äidin lankavarastosta löytyi nämä värit: ruskea, punainen, valkoinen ja sininen. A-linjainen mekko on suurimmaksi osaksi neulottu palmikkoneuleena, helmassa ja pääntiellä on kirjoneuletta.

neidon traktorileikit

Langat on vähän eri paksuisia, valkoinen ja ruskea ovat paksumpaa Seitsemää veljestä, sininen ja punainen vähän ohuempaa Nallea. Tämä neuleprojekti eteni yrittämisen, erehtymisen, purkamisen ja uudelleen neulomisen kautta.

palmikkoa ja kirjoneuletta

Kahden eri paksuisen langan käyttäminen ei ollut täysin ongelmatonta. Helma näytti ensimmäisellä yrityksellä ihan huikean raskaalta ja leveältä, joten jouduin muokkaamaan sitä kapeammaksi. Alkuperäisessä mallissa yläosa oli ylös asti palmikkoa, lankojen uhatessa loppua muokkasin yläosaan kirjoneuletta ja toimimaan kahdella olkaimella. Olkaimet kiinnittyvät nepparilla.

10 kommenttia:

 1. Mää en kestä, tää on ihana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Se on varmaan tämä syksy, joka saa ottamaan puikot esille! Neulominen on tosi mukavaa, huomasin, että sinunkin blogissasi on taas valmistunut paljon neulevaatteita :)

   Poista
 2. Tämä on aivan käsittämättömän kaunis!! Olet todella taitava. Mekossa on niin kaunis tyyli:-)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Kävin juuri kurkkimassa blogiasi, ja hauska yhteensattuma, että sielläkin oli neulottu ja virkattu :)

   Poista
 4. Ihana mekko!! Kauniit värit ja ihana malli! Ihan täydellinen :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Pizzicato. Kun mekko on päällä, muoto on vähän kellomainen, kun helman kirjoneuleessa on sitä paksumpaa villalankaa, mutta se sopii malliin ihan hyvin!

  VastaaPoista