lauantai 1. marraskuuta 2014

Neulottuja palmikoita paidassa


Neulominen kuului vuosia sitten rakkaisiin harrastuksiini. Siitä on aikaa, kun olen viimeeksi heilutellut neulepuikkoja, silloin Kaffe Fasset oli neuleiden guru ja omia neulepaitoja valmistui parin kappaleen vuosivauhtia. Sen jälkeen olen pitänyt yli vuosikymmenen luovan tauon neulomisesta.


"Neuleessa pitää olla jotain haastetta", ajattelin, kun aloittelin tätä paitaa. Pikkasen realismia oli kuitenkin matkassa, puikkojen numero oli 6, ja hihat ovat lyhyet, neuleen piti valmistua vauhdilla! Pian neuleen silmukoiden luomisen jälkeen aloin odottamaan kaksosia, ja kun helma on niin lyhyt, neule olisi jäänyt hassusti valtaisan vauvamahan päälle kököttämään. Jätin siis neuleen sillä haavaa kesken ja kaivoin sen esiin vasta tänä syksynä.

Malli on Suuri Käsityö -lehden (syyskuu 2009) malli. Malli on a-linjanen, eli levenee alaspäin ja palmikot muodostavat kelttiläiskuvion. Lanka on Peru, jossa on akryyliä ja villaa. Yleensä välttelen akryyliä nyppyyntymis taipumuksen takia, mutta myyjä taivutteli minut tämän langan puolelle. Tämä lanka on ihanan pehmeää.


Ohjeessa oli vähän virheitä palmikkojen kiertymissuunnan suhteen, mutta kuvaa katsomalla nekin selvisivät. Paidan etu- ja takakappaleen, sekä kauluksen väliseen saumaan ompelin ohuen kuminauhan pitämään sauman muodossaan.

Otin kuvat aamulla marraskuun ensimmäisen aamun kalpeassa valossa. Paidasta tuli lämmin, vaikka ulkona olikin vain pari astetta plussan puolella. Kuvista myös huomaa, että hihoja täytyy vähän vielä yrittää kaventaa, mutta muuten olen oikein tyytyväinen uuteen paitaani!

6 kommenttia:

 1. Ihana, lämpimän näköinen paita ja erittäin kiva lyhythihaisena, niin voi aluspaidoilla saada eri ilmettä. Hieno neulekuvio, varmaan haasteellinen. En ole tehnyt tuollaisia koskaan, pienimuotoisesti kirjoneuleita:-) Kuvissa on ihanasti aamun tunnelma, auringon säteet :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Palmikkoa on mukava neuloa, varsinkin kun puikot ovat paksut. Neuloin samalla, kun katsoin telkkaria, joten takakappaleelle jäikin yksi virhe, jonka annoin jalomielisesti itselleni anteeksi.

   Poista
 2. Sulla on selkeästi myös puikot hallussa! Upea neule, palmikot ovat ikisuosikkejani. Kauniit kuvatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi. Olen itsekin tyytyväinen kuviin. Kuvista tuli oikein värikylläisiä, en juurikaan käsitellyt kuvia värin suhteen, joten sen täytyy johtua aamu auringosta ja paidan kirkkaasta sävystä (?).

   Poista
 3. Sinä olet taitava nainen! Tosi kivaa nähdä vaihteeksi myös neuletöitä, vaikka itse en tee juuri kuin villasukkia ja lapasia ja nekin hyvin simppelillä mallilla :) Paidan väri miellyttää minua kovasti ja paita on päälläsi tosi hyvännäköinen! Osaisinpa itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Lämmin oranssi taitaa olla tämän hetken suosikkivärejäni.

   Poista