keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Joulukalenteri huovasta


Joko voi aloittaa jouluvalmistelut? Täytyy tunnustaa, että meillä on jo joulukalenteri valmiina! En aiemmin lukeutunut jouluihmisiin, mutta joulussa on enemmän taikaa, kun sitä voi valmistella lapsille ja lasten kanssa.

Nappasin pinterestistä idean tähän huovasta tehtyyn joulukalenteriin. Ostin eri värisiä askarteluhuopia Eurokankaasta, piirsin neljä eri kokoista sukan kaavaa, ja ryhdyin töihin. Sukat on tehty kahdella värillä, eli pohjakankaan päälle on ommeltu koristeet suoralla ompeleella toisen värisestä huovasta. (Loppua kohden into alkoi hiipua, joten joukkoon livahti muutama ihan yksivärinenkin sukka...).


Numerot olen kirjaillut päälle käsin valkoisella villalangalla. Ompelin sukkiin ripustusta varten satiininauhan ja solmin nauhan kiinni naruun.


Joulusukkiin on tarkoitus laittaa pieniä lappuja, joissa on jouluisia puuhia, kuten piparinpaistoa, jouluvalojen ripustaminen, joulutorttujen leipomista, retki keskustaan katsomaan Stockmannin jouluikkunaa... ja niinä aamuina, kun minun mielikuvitukseni on vielä unessa, lapset saavat löytää sukista jotain herkkuja!

Tätä oli mukava tehdä myös neljävuotiaan tytön kanssa, tytär yhdisteli mielellään sukkien värejä, piirsi innoissaan omia sukanmalleja ja piparinkuvia, sekä mietti jouluisia tekemisiä.

6 kommenttia:

 1. ♥ oi miten suloinen joulukalenteri! Söpö on pieni leikkijäkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Leikkijä oli niin keskittynyt puuhiinsa, etten hennonut häätää kuvausten ajaksi pois :)

   Poista
 2. Tämä on ihana kalenteri-idea. Yllärilahjat on juuri kivoja. Tuollaisista lapset tykkäävät. Olet reipas kun kalenteri on jo valmis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nelivuotias isosisko oli innokkaasti avustamassa! Hän olisi jo mielellään alkanut kurkistella sukkiin (joulukuun alun odottamiseen olisi pitänyt varmaan tehdä oma kalenteri...) Kaksosille kalenterin tarkoitus aukeaa varmaan vasta myöhemmin :)

   Poista
 3. Tosi ihana, itsetehdyt kalenterit on ihan parhaita! Tein kanssa silloin, kun meillä oli vain kaksi lasta. Nyt ei riitä mielikuvitus 4 kalenteriin, mutta tuollaisen yhteiskalenterin joulupuuhineen voisi varmasti vaikka ensi vuonna toteuttaakin :). Tykkään, kun sukkasi ovat noin värikkäitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Pääkaupunkiseudulla tapahtuu niin paljon joulukuussa, että aika monelle päivälle löytyy jotain mukavaa tekemistä! Jos puuhailut loppuu kesken, aina voi turvautua nameihin ja rusinoihin :) Sukkien väreihin etsin tarkoituksella muitakin, kuin perinteisiä joulun värejä piristämään kalenteria.

   Poista