tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kissa ja knalli


Minun paheeni ovat kankaat, ja niiden ostelu "kun on se vaan niin kaunis kangas" ja "inspiraatiota odotellessa". Vaihto kotiäidin roolista työelämään ei kuitenkaan ole sujunut ihan kivuttomasti: kiirettä piisaa niin töissä, kuin kotonakin. (Ja lisäksi kangashamstraus on jatkunut, mutta ompelukone ja saumuri ovat olleet hiljaa hurjan pitkään...)


Onneksi on facebookin ompeluryhmät! Kesäkuun pienimuotoinen ompeluhaaste toimi sopivana inspiraationa, ja sain ompelujuminkin selätettyä. Haasteena oli ommella setti kaapin pohjalta löytyneistä kankaista, ja niitähän löytyy!

Aurinkoisia ilmoja odotellessa ompelin tyttärelle kesäisen mekon ja sille pariksi legginsit. Mekon kaava on itse piirretty. Kissan hattuineen leikkasin eri tilkuista summassa ja ompelin etumukseen suoralla tikillä, kissan piirteet on ommeltu valkoisella langalla ompelukoneella. Letti kiertää pääntietä ja se on ommeltu käsin kiinni. Helma levenee reippaasti alaspäin. Takakappale on etukappaletta pidempi, ja takana on on pieni halkio helmassa.

Reunat ompelin kaksoisneulalla, ja kiroilin samalla koneen huonoja säätöjä. Tikkausjälki olisi saanut olla siistimpikin, mutta ohjekirjan mukaan alalangan kireyttä ei voi säätää (?). Legginsien kaava on Burdan 3/14 lehdestä. Kankaat on Eurokankaasta.

12 kommenttia:

 1. Kiva setti! Tuo kissa on hieno :) Onko koneessasi irroitettava puolakotelo? Miunkaan elnassa ei muka voi säätää, mut puolakotelon ruuvia kääntämällä voi hyvin löysää ja kiristää! Ja kaksoisneula vaatii miulla ainakin reilun löysäyksen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina! Alalanka olisi kaivannut selvästi vähän löysäystä tässäkin työssä... kiitos vinkistä, täytyy vähän tutkia noita koneen säätöjä uudelleen :)

   Poista
 2. Hieno setti! Ihana kuva ja ihana letti. Mullakin olis kaapissa pilkullista kangasta. Pitäisköhän surauttaa tytölle leggarit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo! Legginsit on ainakin näin kylmänä kesänä ajankohtaiset, ja niin nopeat surauttaa saumurilla, että innostuin samalla tekemään näitä taas lisääkin!

   Poista
 3. Ihana setti! Tykkään kovasti tuosta kisusta! Ja tuo kaula-aukon letti on aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Letin lisäsin paitaan, kun se tuntui vielä kaipaavan jotain yksityiskohtaa.

   Poista
 4. Niin ihana setti:) Eikö olekin kumma kun muut hommat vievät ajan ompelulta:) Niin tutun kuuloista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Aika ei kummasti tunnu riittävän enää ompelulle, ja muille omille harrastuksille! Näitä vuosia ei turhaan kutsuta ruuhka vuosiksi :)

   Poista
 5. Suloinen kissa! Setti on ihana, niin kivan sävyinenkin. Aikaa ompeluun kaipaan minäkin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Vaaleanpunainen ja pinkki tuntuu edelleen olevan tyttären lempivärejä. Hän keksi jo laulunkin, jossa sanat menivät jokseenkin näin "rakastan pinkkiä, rakastan pinkkiä, rakastan pinkkiä!" :)

   Poista
 6. Tosi suloinen setti! Oli kiva nähdä ompeluksiasi pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Krista! Arki on ollut tosi työntäyteistä, ja on meinannut unohtua, että ompelu on hyvä keino nollata ajatuksia kaiken kiireen keskellä :)

  VastaaPoista