maanantai 13. heinäkuuta 2015

Romanttinen rimpsumekko lakanastaLähtötohinassa mökille vanhimman tyttären vaatekassi jäi kotiin. Hyvä lomafiilis laimeni hetkeksi. Aikani harmittelin unohdusta, arkivaatetta viikon tarpeisiin kipaisin paikallisesta vaatekaupasta, ja sitten tein ryöstöretken mökin liinavaatevarastolle!

lakanapitsistä tuli vyö


Silppusin lakanan vauhdilla parempaan käyttöön, lainaksi saamallani ompelukoneella surautin parissa illassa kasaan leveähelmaisen mekon. Innoissani sovelsin mökin kaapeista löydettyjä tavaroita. Vanha hesari sai toimittaa kaavapaperin virkaa, ja mökiltä löytynyt silitysrauta alkoi olla jo ehtaa antiikkia. Mekon  helma on leveääkin leveämpi, alimman rimpsun leveys on noin 5 metriä. Kaava on oma. Kaavan saloja avaan seuraavassa postauksessa.


vauhdissa
Heinäkuun alussa tehty viikon reissu Etelä-Karjalaan näytti, miten vihreää Suomessa onkaan! Hellepäiviä matkalle sattui vain yksi, itikoita sitäkin enemmän. Mökkiloma oli ihanan rentouttava itikoista ja kylmästä säästä huolimatta. (Nyt vaan pitää yrittää vieroittaa kaikki lapset saappaista: mökki eleganssiin kuului meillä erottamattomana osana saappaat, oli sitten sade- tai hellesää).
10 kommenttia:

 1. Ihana, ihan täydellinen kesämekko! Tällaiset salsamekot on ollut aina ihan meidän keskimmäisen neidon lemppareita ja pienin tykkää myös hirveästi. Onhan noissa poimutuksissa työtä aina, mutta lopputulos yleensä kyllä palkitsee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Rypytys on kaikista aikaa vievin osuus ompelussa, mutta näin helmasta tulee runsas ja hulmuava.

   Poista
 2. Ihastuttava mekko, niin suloinen ja kesäinen!! Sopii kaikille prinsessoille :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihana mekko, niin kaunis. Sinä taitava loihdit noin vaan suloisen mekon <3. Kuvat on niin kesäisiä ja ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Jotenkinhan täytyi kompensoida koko vaatekassin unohdus, kun ompelin mekon tyttärelle, niin kotiin unohtuneita vaatteita ei enää kaivattukaan :)

   Poista
 4. Siinä on oikea kesämekon ruumiillistuma! Ihanan kesäisiä kuvia. Joskus sattuma ja tarve saavat aikaan parhaat jutut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvia tulee otettua vähän liiankin vähän, onneksi on blogi, joka on hyvä tekosyy antaa kameran laukaisimen laulaa :)

   Poista
 5. Herttaisen romanttinen mekko! Luovuutta tarvitaankin, että saa tehtyä vähistä tarpeista näin upean mekon.

  VastaaPoista
 6. Oi, miten ihana mekko! Ja kuvat niin kauniita <3

  VastaaPoista