perjantai 24. huhtikuuta 2015

Kaksi kertaa kaksi


Kaksoset täyttivät kaksi vuotta. Juhlavalmistelut meinasivat lähteä viime metreillä siivous-ja leipomislinjalta ihan väärille raiteille, kun sain päähäni tehdä heille yhteensopivat vaatteet. Lasten isä sattui sivulauseessa mainitsemaan, että paita oli jäänyt pieneksi. Isän paidasta ei jäänyt jäljelle kuin riekaleita, kun tein siitä vimmassa vaattetta pojalle (ja vähän tyttärellekin).


Pojan paita on siis saksittu vauhdilla miehen kauluspaidasta. Kaavaa en käyttänyt, vaan leikkelin kangasta mielivaltaisesti yrittäen säästää napituslistan ja kauluksen. (Kauluksen kohta näyttää läheltä kriittiseen silmään hieman törsöltä, koska jouduin tekemään siihen sauman.) Taskut jouduin purkamaan, kun ne jäivät pikku pojalla vatsan kohtaan. Paita kaipasi vielä jotain. Lisäsin siihen farkkukangasta pariin kohtaan, tikkasin taskun farkkukankaan kanssa ylemmäs, ja ompelin siihen alikeompeluna tähden.

paita ja mekko edestä
sama nappilista paidan etupuolella ja mekon takakappaleella

Tytön mekon kaavan pohjana on Eurokankaan sivuilta löydetty ilmaiskaava ja kukkakankaan etsin omista kaapeista. Se on verhokankaan palanen Eurokankaan palalaarista. Kaava oli hyvin yksinkertainen, joten koristelin sitä yksityiskohdilla. Lisäsin mekkoon hiharöyhelöt, ja jotta tytön mekko yhdistyisi pojan paitaan, lisäsin ruutukankaasta eteen taskun ja taakse kaarrokkeen, jossa on hyödynnetty isän kaulupaidan napituslistaa.


Niin, ja se pääasia, eli juhlat! Ne oli oikein hauskat ja kaksosetkin vaikuttivat heti isommilta, kun kahden vuoden raja oli ylitetty. Tyttö väittää olevansa supersankari ja poika on mielestään robotti, joten tylsää meillä ei tule olemaan, vaikka seuraavia juhlia joutuukin taas odottamaan.


12 kommenttia:

 1. Onpa ihanat synttäriasut. Kivasti olet yhdistellyt samaa kangasta molempiin asuihin. Onnittelut sankeareille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Olen kovasti yrittänyt vältellä yhteensopivien vaatteiden tekemistä, mutta nyt en voinut vastustaa :)

   Poista
 2. Hienosti uusiokäytetty miestenpaita!! Mainiot farkkulisäkkeet pojalla ja tytön napituslista selässä. Ja niin suloiset hymytkin näkyy robotilla ja supersankarilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hieno tar! Miesten paidat on kiitollisia muokattavia, jos vaan kangas on laadukasta, se kestää uudenkin käyttäjän päällä. Täytyy kyllä tämän jälkeen katsastaa tuo vaatekaappi läpi ihan uudella otteella ja kammata sieltä lisää materiaalia parampaan käyttöön.

   Poista
 3. Somat asut pienille sankareille! Kauluspaidan siniset yksityiskohdat tekevät kivan poikamaisen ilmeen. Mekko on niin herttainen röyhelöhihoineen. Onnea pienille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Aikuisten kauluspaidat on niin vakavan tylsiä, että farkku yksityiskohdilla paidasta sai vähän leikkisämmän.

   Poista
 4. Voi että, kun rakastuin tuohon pojan paitaan ja tuohon taskujuttuun, voisi varmasti toimia meidänkin koulupojalla vielä! Mekkokin on oikein nätti ja kiva idea yhdistää samaa kangasta :) . Onnea sankareille, ihania tarjottavia!

  VastaaPoista
 5. Söpö tuo pikkutaskukin tytön mekossa. Onnea kaksosille! Mun kaksoset (myöskin tyttö ja poika) täyttää viikon päästä jo 18. Voitit muuten mun muffiniarvonnassa =). Laitahan osoite s-postilla marjo@viher.net.

  VastaaPoista
 6. Ihanat!!!! Siis aivan ihanat! Ja kyllä, kasvavat ihan mahotonta vauhtia! :D
  -AnneV

  VastaaPoista
 7. Todella ihanat söpöjen mallien yllä. Vau!

  VastaaPoista
 8. Ihanat asut synttärisankareilla! Tuo pojan paita on kyllä mainio ja ruutu yhdistettynä farkkuun näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista