perjantai 10. huhtikuuta 2015

Drape drape -mekkoMiten ompelusta voikin joskus innostua! Tämä kaava toimi paremmin, kuin kuvittelinkaan. Joskus vaatteessa joku juttu kolahtaa ihan täysillä, oli se sitten kangas,  joku tietty leikkaus tai vaatteen silhuetti.


Tällä kertaa se oli mekon poikkeuksellinen kaava. Olen aina kuvitellut, että yhdestä kappaleesta tehdyt vaatteet ovat väljiä ja vähän tylsiä, kaftaanimaisia. Vaan yllätys yllätys, myös tämä mekko on tehty yhdestä kappaleesta.


Työkaverilla oli pikkujouluissa kaunis ja mielenkiintoinen mekko päällä. Asu oli melkein kuin taiteltu origami, saumoja oli hyvin vähän ja vaatteen muoto on poikkeava ja moderni. Ihastuin mekkoon heti, ja päätin tehdä sellaisen myös itselleni. Mekko on kirjasta Drape drape, kirjan tekijä on Hisako Sato.

Kirja löytyi kirjastosta ja kangas Eurokankaasta. Kangas on Eurokankaan paksuhkoa trikoota, keväisen vihreässä värissä. Poimutuksia on sekä hihansaumassa, että vyötäröllä, takana on piilovetoketju. Pääntie on huoliteltu framilonia apuna käyttäen.

Kävi vielä niin, että kirjan laina-aika loppui, ennenkuin kerkesin ommella mekon. Kirjassa oli muitakin hienoja vaatteita, mutta joko minun pitää alkaa ommella nopeammin, tai ostaa oma kirja...


Kaava oli sen verran mystinen, että otin kameralla kuvan työvaiheiden selostuksesta ja kaavasta, jotta varmasti osaisin tehdä mekon oikein. Tässä siis vielä mekon kaava pienoiskoossa.

24 kommenttia:

 1. Ihana! Mua niin harmittaa kun oon auttamattomast liian iso noiden kirjojen malleihin enkä tuommoisia kyllä osaa säätää isommaksi. Mutta pienentymistä odotellessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirjan mallit on aika pieniä (ja vaikeita muokata, kun sivusaumat puuttuu :) ) Jäin miettimään, ehkä tätäkin mallia voisi isontaa keskeltä edestä ja keskeltä takaa...?

   Poista
 2. Aivan upea! Olen tuosta kirjasta kuullut ennenkin ja viimeistään nyt se pitää kyllä jostain saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulle kirja oli ihan uusi tuttavuus, ja ihastuin heti kirjan malleihin. Kannattaa pistää kirja tilaukseen :)

   Poista
 3. Ihastuttava mekko, kirjasta en ole kuullutkaan aiemmin.

  VastaaPoista
 4. Onpa hauskan mallinen mekko, kaunis! Ja väri on hurmaava <3. Ehkäpä täytyy vilkaista, löytyisikö tätä meidän kirjastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manda! Vihreä sopii hyvin kevääseen, täytyy tehdä sitten syksyksi uusi mekko :)

   Poista
 5. Huikea mekko, ihana keväinen väri. Kaava herätti heti mielenkiinnon, tuo kirja täytyy metsästää jostakin lainaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi. Kannattaa tutustua siihen kirjaan, sieltä löytyy paljon lisää hienoja malleja.

   Poista
 6. On kyllä upea, varmasti tulee pidettyä paljon! Muistatko mikä Drape drape kirja oli, niitä kun on 1, 2 ja 3? On minun ostoslistallani, mutta kun en tiedä mikä niistä olisi mieluisin kun en ole päässyt selaamaan missään :). Tuo mekon väri on kyllä juuri sopiva kevääseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Tämä mekko oli ensimmäisestä kirjasta. Minulla oli lainassa myös tuo toinen kirja, jossa siinäkin oli hienoja malleja. Kolmatta kirjaa en ole nähnyt, mutta ilmeisesti siinä on vaatteita, joihin käy parhaiten joustavat kankaat. Täytyykin alkaa metsästää sitä kolmatta kirjaa :)

   Poista
 7. Ihan mahtava mekko! Kaunis malli ja väri, mielenkiintoinen rypytyksineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo rypytykset on tämän mekon suola :) Vyötäröllä olevat rypyt tuovat lantion muotoja jopa tällaiselle tasapötkölle vartalolle :)

   Poista
 8. Kerrassaan mahtava. Tää taitaa mennä suunnitteilla -listalleni.

  VastaaPoista
 9. Voi mieletön miten kaunis mekko ja aivan upea tuo väri sinulle. Kylläpä näyttää mielenkiintoiselta. Pitääkin ottaa kirja ylös ja katsoa löytyisikö se myös meidän kirjastosta :)

  VastaaPoista
 10. Upea, kaava näyttää mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
 11. Se on hieno! En tiedä uskaltaisiko kokeilla tätä kaavaa, kun ei voi säätää pituussuunnassa, jos (kun) menee pieleen. Joka tapauksessa tosi upea!

  VastaaPoista
 12. VAU!!! Näyttää mielenkiintoiselta ja hauskalta.

  VastaaPoista
 13. Minäkin niin innostuin tästä kirjasta, ja tein perässä gather drape blouse -laskospuseron. Linkitin blogistani tänne idean alkulähteille, jos se vain sopii? http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2015/06/gather-drape-blouse.html
  Ja jos joku tuumii, että ei mahdu näihin pieniin japanilaisiin kaavoihin, niin vinkkaan, että osa malleista on todella väljiä.

  VastaaPoista