sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Lady in Red

Sanotaan, että jokaisella naisella tulisi olla kaapissaan pikkumusta. Eli musta mekko, jonka voi asustaa mielensä mukaan, häistä hautajaisiin. Tämä mekko on tehty samalla idealla, mutta väri on vaan punainen! Hautajaisiin mekkoa ei värinsä takia voi pukea, mutta sitä voi mielestäni käyttää töissä, merkkipäivillä ja iltariennoissa. Näin sunnuntaina laiskotti niin paljon, etten jaksanut etsiä hienompia asusteita, vaan tämä lady poseerasi kotoisasti lököttävissä villasukissa.

Palasin töihin vuoden vaihteessa, joten ompeluaika on käynyt vähiin ja bloggaamisessa on ollut luova tauko. Tämänkin mekon piti valmistua ystävänpäiväksi, mutta valmistuipa ainakin pääsiäiseksi! Työvaattena tätä mekkoa olen jo pitänytkin.

Kaava on Sara Almin ja Hannah McDevittin kirjasta "Kuuluisat vintagemekot", jossa se on nimetty Jackie Onassiksen mukaan. Tehtyäni mekon valmiiksi, huomasin ihan sattumalta, että myös mm. Vaahtokarkkimonsteri -blogissa on tehty mekkoja samalla kauniilla kaavalla. Minä piirsin vahingossa kokoa liian pienen kaavan, mutta kaava oli edelleen ihan hillittömän iso, joten sovitusvaiheessa pienentelin mekkoa joka saumasta. Ja silti selkäpuolelle meinasi jäädä kankaasta tehty kyttyrä.

Kangas on Eurokankaan pellava-viskoosi -sekoitekangas, joka on vallan ihana laatu! Se on hengittävä ja tuntuu mukavalta. Kangas laskeutuu erittäin kauniisti. Kankaasta on muitakin värejä, jotka houkuttelevat minua kovasti.

(Taskupusseissa on pieni juju. Siellä on käytetty punavalkoista hymyhuulikangasta, joten taskusta voi tarvittaessa heitellä iloisesti lentosuukkoja!)

Pääntie on hyvin leveä venepääntie, vaarana on vilautella rintaliivien olkaimia. Tässä vielä kätevä vinkki siihen, miten saadaan nuo olkaimet pysymään piilossa.

mekon olkasauma nurjalta puolelta
nauha lenkin alla

Tarvitset nauhaa ja kaksi pientä nepparia. Nauha ommellaan mekon nurjalle puolelle kiinni olkasauman kohdalle pääntien puolelle. Toiseen päähän ommellaan neppari ja vastaavasti olkasauman kohdalle nepparin vastakappale. Kun mekko on puettu päälle, rintaliivien olkaimen voi sujauttaa lenkin alle.


17 kommenttia:

 1. Punainen pikkumusta kelpaisi minullekin :). Tosi klassisen kauniin mekon olet ommellut! Tuo EK:n pellavasekoite on ihanaa minustakin, tein siitä viime vuonna pojalle kesähousuja ja yhden mekon tytölle, tarkoitus on täksikin kesäksi ommella samasta materiaalista jotakin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Tuo kangas on kyllä uusi suosikkini! Yritän kovasti miettiä, mitä muuta voisin siitä kankaasta ommella :)

   Poista
 2. Ihastuttava pikkumusta!! Voithan aina tehdä oikeankin mustan leningin, malli on niin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hieno tar. Malli on tosiaan kaunis. Malli on sen verran perusmekko, että sitä on myös helppo muokata. Ja kun kaavat on testattu valmiiksi, voi surautella lisää mekkoja kesää odotellessa :)

   Poista
 3. Upea mekko! Mallit ovat tosiaan hiukan reiluja. Tosin taidan olla optimisti oman kokoni suhteen, koska mulla yhtä kokoa pienempi on toiminut aika hyvin sellaisenaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Upeita on sinunkin mekkosi, samalla kaavalla tehdyt :) Kaava oli aika iso, mutta täytyy myöntää, että leikkasin kankaat pari kuukautta sitten, ja jouduin ommellessa vähän pohtimaan saumanvarojen leveyttä... tapanani kun ei ole piirtää koskaan saumanvaroja kankaalle.

   Poista
 4. Upea mekko! Todella kaunis punainen sävy. Tämä on varmasti todella monikäyttöinen mekko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vierastan hieman mustaa väriä arkivaatteissani, siksi punainen väri viehätti. Mekko pääsee mukaan varmaan moneen arki- ja juhlatilaisuuteen :)

   Poista
 5. Hieno pikkumusta! Kirja on kyllä hyvä ja siitä löytyy monta kivaa mekkoa. Ja loistava jippo olkaimille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirja on oikein hyvä löytö kirjastosta. Huomasin jo kirjasta toisenkin mukavan mekon, taidan kokeilla Twiggy-mekkoa tulevaisuudessa :)

   Poista
 6. Tyylikäs ja rento mekko! Tämä kyllä menee monenlaisessa tilanteessa, värikin on ihanan punainen.

  VastaaPoista
 7. Peruspunainen on hyvä väri, vaikka monet mieltävät sen joulun väriksi. Kiva mekko tuli.

  VastaaPoista