sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Outolan Tatun vaatteetMiten ihanaa, että minulla ja tyttärelläni on (ainakin vielä) samanlainen huumorintaju! Me molemmat hekottelemme kippurassa Tatun ja Patun uusille urille pomppivalle ajattelulle ja Outolasta kotoisin olevien veljesten merkillisille keksinnöille.

Tatun ja Patun oudot kojeet

Ilmoittauduin viime vuoden puolella Helmoja ja hepeneitä -blogin Kristan lastenkirjahaasteeseen. Ideana oli tehdä asukokonaisuus, joka pohjautuisi johonkin lastenkirjan hahmoon. Tulkitsin haastetta vähän erilailla, kun monet muut haasteeseen osallistujat, ja valitsin modernin lasten kirjan. Käykäähän katsomassa muidenkin haasteeseen osallistuvien hienoja asuja!

Käynnissä

Suomessa on paljon erinomaisia lastenkirjailijoita. Tatu ja Patu seikkailevat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kirjoissa. Koko kirjasarja on hyvin kirjoitettu ja kieli on rikasta. Kuvat ovat yksityiskohtaisia ja hyvin piirrettyjä, ja meno reippaan ja sekavan kekseliästä. Esittelenkin teille Tatun asuun pohjautuvat vaatteet.

kirjan kimpussa
Tatun paita on melko pelkistetty, joten tein siitä oman versioni, ja säilytin alkuperäisestä paidan kuvasta oikeastaan vaan kaikista tunnistettavimmat osat, pinkin värin ja mustan raidan. Asun housujen ja paidan kaavat ovat Burdan 2013/10 lehdestä. Housut surauttelin kasaan ihan kaavan mukaan. Paidan kaava oli peruspaita ja sitä muokkasin paljon. Kauluksen, hihat ja helman kuosittelin mieleni mukaisiksi.

Musta raita on kukonaskelkangasta, johon ompelin päälle mustan pitsin. Musta ja pinkki kangas ovat ohutta collegea. Tähtikangas, pilkku ja kukonaskel ovat trikoota, kaikki kankaat löytyivät Eurokankaasta.

23 kommenttia:

 1. Tää on juuri parasta tällaisissa haasteissa. Yhteys inspiraation lähteeseen on selkeä, mutta silti jotain ihan muuta kuin suora replikaatio. Ja vielä tosi tyylikäs ja moderni lopputulos, joka vielä soveltuu hyvin vaikka jokapäiväiseen käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Mielikuvitukselle jäi tässä asussa tilaa, ja Tatun asuun oli helppo lisätä yksityiskohtia :)

   Poista
 2. Voi että, Tatu ja Patu ovat niin huipputyyppejä! Hauskaa miten erilaisia kirjoja haasteeseen on valittu ja jokainen on tulkinnut kuvitusta omalla tyylillään. :) Hieno asu!

  VastaaPoista
 3. Onpa mukavaa, että joku on valinnut jotain suomalaista, meillä nämä kirjat ovat erityisesti koululaisten suosiossa, joita lukevat itse. Itselleni Tatu ja Patu ovat jääneet vähän vieraammaksi. Omat suosikkini suomalaisista lastenkirjailijoista ovat ehkä Maikki Harjanne (tykkäsin jo lapsena) ja sitten tietysti Nopolan siskokset :). Tämä sinun settisi on kyllä todella monikäyttöinen, yksityiskohdat ovat paikallaan ja väritys on oikein pirteä sekä selkeästi tunnistettavissa tuohon alkuperäiseen! On ollut kyllä todella mielenkiintoista seurata, minkä kirjan kukin on haasteeseen valinnut, vielä muutamaa saa jännittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maikki Harjanne ja Minttu-kirjat on meilläkin luetumpien listalla! Muistan Minttu-kirjat myös omasta lapsuudestani. Minttu olikin yksi ehdokas tähän haasteeseen, mutta päädyin lopulta Tatuun. Kiitos kivasta satukirjahaasteesta, tähän oli mukava osallistua!

   Poista
 4. Onpa todella mielenkiintoisen mallinen tuo paita, asu on kokonaisuudessaan tosi hieno. Tykkään tosi paljon paidan mallista ja kankaiden sommittelusta, mahtava. Itselle jäänyt vähän vieraaksi Tatu ja Patu satuhahmot, mutta tosi kiva kun valitsit nämä hahmot haastetehtävään :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva loppu tulos! Tykkään! ja menee jokapäiväisissä leikeissä :) Täälläkin pidetään Tatusta ja Patusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Housut ja paita menee mainiosti kerhoasuna. Ja Tatusta ja Patusta ei voi olla pitämättä :)

   Poista
 6. Minulle täysin tuntematon kirja, asun sait toteutettua upeasti! Hieno asu jokapäiväiseen käyttöön. Niin ja tytöllä varmasti kivaa pukeutua Tatun vaatteisiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tatu on tyttären suosikki ja pinkki väri kuuluu lempiväreihin, joten tästä tulee varmaan tyttären lempparipaita.

   Poista
 7. Hienosti inspiroiduttu ja muokattu omaan malliin! Minäkin vilkuilin Tatun ja Patun paitoja sillä silmällä, päädyin kuitenkin toiseen, myös vähän tuoreempaan kirjaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mukava, että meillä molemmilla oli vähän uudempi kirja inspiraation lähteenä.

   Poista
 8. Ihanan raikas ja moderni kirjavalinta ja toteutus! Ja vieläpä tytölle toteutettuna. Käytännöllistä, värikästä ja kaunista.

  VastaaPoista
 9. Tämä on tosi kiva idea ja toteutus. Paidan leikkaukset ja helman muoto tuovat Tatun alkuperäiseen asuun mielenkiintoisuutta. Juuri nämä luovat ideat ja ihmisten erilainen ajattelutapa ovat kaikissa haasteissa se suola. Vaikka kaikille antaisi saman kirjan ja kuvan, niin ihan varmasti kaikille tulisi ihan erinäköinen tuote. Tatu ja Patu ovat hauskoja tyyppejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Haaste oli tosi mielenkiintoinen ja oli mukava seurata muidenkin haasteeseen osallistuneiden töitä :) Housut surautin kasaan sen enempää miettimättä, mutta paita vaati vähän enemmän miettimistä, ja toisenkin käynnin kangaskaupassa, kun ensimmäinen suunnitelma osoittautui sudeksi :)

   Poista
 10. Moikka.

  Oon perustanu monikkoblogit sivun, johon aloin kerätä blogeja. Huomasin odotusaikana itse, että vertaistuki oli parhaimmillaan luettavissa blogien kautta, mutta niitä oli niin vaikeasti löydettävissä. Olisitko itse halukas jakamaan blogisi muiden monikkobloggaajien kanssa? Blogit löydät osoitteesta

  Http://monikkoblogi.blogspot.fi/

  Käyhän liittymässä myös seuraajaksi facebookissa ryhmään Monikkoblogit

  https://m.facebook.com/groups/738688152887929?ref=bookmark

  Yhteistöitä kirjoittajien kesken pyrin saamaan muutaman kerran kuukaudessa. Esim. Viime viikolla 2onnekasta voitti tuotepaketit Ainulta ja Herbinalta.

  Nyt on tullu julki yhteistyö, johon pääsee mukaan monikkoblogit linkin alla kirjoittaneiden lisäksi seuraajat ja monikkoblogit- lukijat.

  Meidät tulee löytämään pian myös Helsingin- ja Vaasan monikkoyhdistyksen sivuilta linkkinä.

  Jos kiinnostuit, tuu linkittämään oma blogisi monikkoblogin kommenttikenttää :)
  Ja jos tiedät muita monikkovanhempia jotka kirjoittaa blogia, huikkaa heidät mukaan! Laitetaan hyvä kiertämään.

  Pakkasterkuin Sanna (kahdesta kuudeksi-bloggaaja)

  VastaaPoista
 11. Käsittämättömän ihana asu!

  VastaaPoista