sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Melko retroaToivotan kaikille iloista ja tapahtumarikasta vuotta 2015! Minulla vuosi on alkanut töiden merkeissä, lähes kahden vuoden ajan olen ollut kotiäitinä, mutta nyt olen palannut töihin. Vähän haikeat on fiilikset, mutta toisaalta vaihto kotitöistä työelämään on ollut piristävää ja tosi mukavaa.

Ja sitten ompeluksiin. Tämä kangas on "uusretro",  värisävyt suoraan 70-luvulta ja kuosi vahvasti kukkaisa. Olen syntynyt nippanappa Kekkosen valtakaudella, joten nämä värisävyt tuo lapsuuden mieleen.

(Lamppu on löytö kierrätyskeskuksesta. Lampun varsi ja jalka miellytti kovasti silmää, ja aikomuksena oli vaihtaa varjostin, mutta pari viikkoa lamppua katselleena olen jo kerennyt mieltyä varjostimeenkin.)

siskokset samistelee


Löysin omista varastoistani tämän retrohenkisen kankaan. Sain tästä kolme vaatetta, ompelin itselleni paidan, ja samalla innolla valmistui paita nelivuotiaalle ja mekko pikkuneidille.

Omaa paitaani en sen enempää esittele, se jää varmaan vähälle käytölle. Kangas on minusta väreiltään ihanan lämmin ja kukkkakuosi on söpö ja sopivan retro, mutta kangas sopii paljon paremmin lapsille, kuin minulle.Isosiskolla on paidassa (kaava on muokattu Burdan 3/14 raglan hihaisesta paidasta) yksityiskohtina muutama virkattu pitsinen kukkalappu. Paita on yksinkertainen, ja sopii pidettäväksi liivihameen alla. Pikkusiskolla pitsi on nauhana vyötäröllä ja pääntiellä. Pikkusiskon mekon yläosa on piirretty ostomekon yläosan mukaan ja vuoritettu kokonaan. Alaosa on saksittu ja kellotettu ihan summassa. Pääntiellä on halkio ja nappi.


(En pystynyt pitämään näppejäni irti kuvankäsittely ohjelman "1960-luku" napista, joten myös kuvat ovat ovat saaneet retrokuorrutuksen.)


9 kommenttia:

 1. Tosi sievä kangas. Hyvin olet saanut vanhaa henkeä mukaan. Pitsit todellakin viimeistelevät asut. Mekko on kyllä kauniin mallinen. Minusta kankaan kuosi on jotenkin tutun näköinen. En tiedä varmaa, mutta jollakin siskoistani on saattanut olla lapsuudessa saman tyylisestä kankaasta vaate. Mukavia hetkiä työelämääsi ja tietenkin myös käsitöiden pariin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti aikaa riittää edelleen myös käsitöille, vaikka työelämä alkaakin :)

   Poista
 2. Voi miten söpöjä mekkosia, kuin suoraan 80-luvulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AnneS. 80-luku minullekin tulee mielee, ja äitini vaatteett siltä ajalta. Täytyy sanoa, että kerrankin kannatti säästää kangasta kaapissa :)

   Poista
 3. Ihanan retroja, ja oooh mikä lamppu, tuo varjostin!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lamppu saa toistaiseksi pitää varjostimensa, olen jo kerennyt kiintymään sen vihreisiin kukkasiin.

   Poista
 4. Kukkamekot on aina niin nättejä pienillä neidoilla, niin tämäkin (ja paita toki myös): Pitsit ja halkio edessä antavat kivasti lisämaustetta mekkoon. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Pitsi hieman raikastaa noita lämpimiä ruskean ja oranssin värejä :)

   Poista
 5. Ihanan nostalgiset! Kankaasta tulee ihan omat lapsuudenaikaiset kuosit mieleen :) Tosi kauniin lämpimät sävyt!

  VastaaPoista