keskiviikko 6. elokuuta 2014

Virkattua villaa

Olen ihaillut Sufferiinan salongin ruusupeittoja, joissa ruusut eivät ole vaan punaisia, vaan ihan kaiken värisiä. Netin ihmemaasta löytyy upeita värikkäitä virkattuja peittoja lisääkin vaikka kuinka paljon. Vuosia sitten, nuoruuden innolla virkkasin ohuesta kalalangasta täysimittaisen sängynpeiton, joten jotain on virkkauksesta jäänyt muistiin, vaikka virkkuukoukkua ei olekaan näissä käsissä viime aikoina näkynyt. Kaivauduin komeroihin etsimään lankoja, ja löytyihän niitä. Virkkuukoukkua en sen sijaan löytänyt, se piti käydä ostamassa.

Osa langoista on Novitan Wool -lankaa, osa on Novitan Nallea ja osa on jotain tuntematonta villalankaa, purettu jostain työstä. Lankojen paksuus noudattelee samaa linjaa, numero kolmen koukku käy kaikkiin.

Babouska Rose
Virkkasin ensin Sufferiinan innoittamana ruusutilkun netistä löytämälläni mallilla, Babouska Rose, mutta vaikka mallia on mukava virkata, en oikein syttynyt mallille. (Podin jo pienoista identiteettikriisiäkin, kun mietin niin ankarasti, että olenko ruusupeitto-ihminen vai en.) Etsin uutta mallia, mutta kun en löytänyt täysin mieluisaa, aloin virkata omaa mallia.

Ja tälläinen siitä tilkusta tuli! Voi olla, että virkkaan peittoon muitakin tilkkuja, kun näitä kukkia, peitosta voi muuten tulla tylsä. Tavoitteena minulla on torkkupeiton kokoinen työ.

Helteiden (toivottavasti) jatkuessa suunnittelen ottavani virkkauksen mukaan hiekkalaatikon laidalle, kun joka tapauksessa ulkoilen lasten kanssa kaksi kertaa päivässä. Onneksi meillä päin lasten ulkoilupuistot on aidattuja, niin lapset eivät pääse karkuun kinkkisen langanvaihdon aikana.

10 kommenttia:

 1. Kauniita virkkauksia. Oma mallisi on hieno, luuletko voivasi kirjoittaa siihen ohjetta joskus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Oma malli perustuu melkein kokonaan pylväisiin, voin toki kirjoittaa sen tänne blogiinkin.

   Poista
 2. Aivan ihania töitä ja sinun virkkausmallisi on kaunis. Tulee kyllä upea peitto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Ikuisuus projektihan tuo peitto on, mutta virkkaus on helpompi ottaa mukaan ulos tai matkalle, kuin ompelukone :)

   Poista
 3. Kiva nähdä virkkausjuttuja ompelublogeissa, ja varsinkin peittomalleja, niitä tykkään ehkä itse eniten virkata, vaikka aikaa niihin meneekin. Näistä tulee varmasti ihana peitto ja minäkin voisin olla kiinnostunut tuosta sinun omasta mallista :) Minäkin käyn muuten Sufferiinan virkkauksia ihailemassa, taitava tekijä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sufferiina on ihan omaa luokkaansa! Lisäksi olen jo monena iltana jäänyt selaamaan pinterestistä kaikkia ihania virkkausmalleja. Välillä on kiva loikata raja-aidan yli, ompeluaiheisista jutuista vaikka virkkaukseen :)

   Poista
 4. Siinähän on jo hyvä alkutilanne, toivotan onnea jatkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alussahan tuo peitto vasta on. Virkkaus on kyllä mukavaa vaihtelua, ja sitä voi tehdä telkkaria katsoessa ja vaikka automatkalla. Peitto on varmasti taas ikuisuusprojekti, joka etenee omaa tahtiaan.

   Poista
 5. Aivan upeita, niin herkulliset väritkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eri värejä tästä tosiaan löytyy :) Harmaa reunus vähän kyllä hillitsee värejä, mutta toivottavasti ei liikaa.

   Poista