tiistai 12. elokuuta 2014

Arjeksi medaljonkeja

Olen jäänyt koukkuun yllätyskangas -ompeluihin. Vannoin tiukasti keväällä, että en osta uusia kankaita, mutta silti olen haksahtanut tilaamaan itselleni näitä ylläreitä. On vaan niin mukava saada paketteja! Tunne muistuttaa joulua, ikinä ei tiedä, mitä paketti sisältää. Lisäksi ikinä ei voi tietää, mitä hienouksia muut ompelijat samoista kankaista keksivät ommella.

Viime perjantaina osallistuin jälleen ompeluryhmän salainen kangas -ompeluihin. Tällä kertaa paketista tuli Hannan kankaan kaunista medaljonkitrikoota. Kankaan värit olivat alunperin tummahko harmaa ja kirkkaan keltainen, ja lisänä oli pätkä kirkkaan keltaista resoria. Samat värit, kun pari viikkoa sitten olleessa Neenuskan vastaavassa yllätyskangas ompeluissa. Pikkasen manailin, kun ei tuo väriyhdistelmä silloinkaan oikein tuntunut omalta.


Saadakseni vaihtelua tuohon harmaa-keltaiseen linjaan kylvetin kankaita kloriittikylvyssä. Kloriitti muutti pohjan sävyn yllättäen lilaksi, ja keltainenkin vaaleni. Kloriitin kanssa on joskus hankala ennustaa lopputulosta. Niin kävi nytkin, kun harmaa muuttui lilaksi. Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Minun mielestäni tämä väriyhdistelmä oli oikein kaunis ja toimiva!


Kankaasta tuli tyttärelle kerhon aloitus tunika. Vaate on niin pitkä, että sitä voi pitää myös mekkona, ilman housuja. Lisäksi poimin harmaa-valko raidallista kangasta omista varastoista. Kaulus on pystykaulus ja hihat ovat hieman vajaamittaiset. Rusetteja laitoin koristukseksi kaksi, yhden yhteen hihansuuhun ja toisen taskuun. Medaljongin koristeellisuutta toistaa mustat napit, joita ompelin rusetin keskelle ja toiseen hihansuuhun.

Kaksi tuntia ei ihan riittänyt ompeluun ja putosin taas muutamaan trikoo-ompelun sudenkuoppaan, mutta hyvä vaate siitä silti tuli!

8 kommenttia:

 1. Onpa tullutkin kivat sävyt kylvyssä esiin! Nuo raglanhihat sopii hyvin tähän malliin ja kankaisiin ja yksityiskohdat on kovin söpöt (varsinkin tuo hihansuu-rusetti, kun mullakin yksi sellainen paita odottaa postaamista ;)). En tiedä miksi, mutta mulle tulee mieleen tästä sellainen taiteilijatunika, tytölle vaan pensseli ja värit käsiin niin näyttäisi pieneltä taiteilijan alulta :) Napit on muuten tosi kaunottaret!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Tytär tykkää kovasti tämän mallisista löysähköistä vaatteista, jotka ei purista mistään. Ehkä se on tuo pystykaulus, joka tekee siitä taiteilijatunikan...? Ja sivellinkin pysyy kyllä kädessä ja taidetta syntyy, joten ehkä tunika saa uuden nimen :)

   Poista
 2. Minä en olekaan kokeillut tuota kloriittia, kivan sävyn sait sillä tehtyä! Rusetit toimivat aina tyttöjen vaatteessa. Minulla on ihan samanlaisia nappeja jossakin purkissa jemmassa :). Mukavan mallinen mekkonen, rento ja hauska yhtäaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Napit taitaa olla löytö joltain kirpparilta. Ovat odottaneet nappipurkissa aika pitkään, onneksi napit eivät vanhene :)

   Poista
 3. Mielenkiintoisia tuollaiset yllätyshaasteet :) Kaunis lopputulos tuli kloriitin jälkeen. Tuotakin hommaa pitäisi joskus kokeilla. Sävyt ovat niin rauhalliset. Kaunis tunika kivoine yksityiskohtineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli. Yllätyshaasteet pistää aivot liikkeelle ihan uudella tavalla. Tätäkään kangasta en välttämättä olisi valinnut itse, juuri tuon harmaa-keltaisen värityksen takia. Kloriittia olen aika vähän käyttänyt juuri sen takia, kun lopputulosta on joskus hankala arvata edeltäkäsin.

   Poista
 4. Tulipa kauniin pehmeät sävyt kloritilla. Hihojen rusetit on hauska idea, tytär tuossa vieressä jo suunnittelee että voitaisiin laittaa tuollaiset housun lahkeisiin. :) Minäkin olin ihan koulussa yllätyspaketteihin, mutta sitten tuli jotenkin ähky ja olen pitänyt taukoa haasteista. Joskus sitten taas uudella innolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin meidän kolmivuotiaan vaatemakuun rusetit ja rimpsut ja muut tyttömäisyydet kolahtaa ihan täysillä. Ainakaan vielä ei ole mitään merkkejä siitä, että minimalismi nousisi pienen tyylitaiturin top ten -listalle :)

   Poista