sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Repaleinen paita

Harmaata trikoota ja keltaharmaata resoria, mitäpä niistä keksisin ommella? Viime perjantaina oli facebook ompeluryhmässä salainen kangas- ompelut, ja minun paketistani löytyi siis yksivärinen trikoo ja raidallinen resori. Kankaat ovat Neenuskan kankaita.


Tällä kertaa valitsin varsin yksinkertaisen mallin. Ompelin  raglan-hihaisen paidan pojalle syksyä varten. Paita ei valmistunut ihan kahdessa tunnissa.

Väriyhdistelmä ei tuntunut ihan omalle, joten raikastukseksi paketista tulleille kankaille halusin valkoista ja jotain väriä, joten tököttelin valkoista trikoota kangastusseilla. Tikkaukset ompelin valkoisella raikastaakseni yleisilmettä.


Kokeilin paitaan vielä jossain Suuri Käsityö -lehdessä näkemääni repale tekniikkaa: päällikankaaseen leikataan reikiä ja alapuolelta pilkistää kangas. Päällikankaan repale reunojen annetaan rullautua. Tuota tekniikkaa käytin etutaskussa ja hihan yksityiskohdassa.
6 kommenttia:

 1. Tosi kiva paita. Olen ollut aikeissa tehdä jotain tuolla repaletekniikalla. Se näyttää tosi kivalta ja omannäköiseltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy vielä johonkin tuota tekniikkaa kokeilla. Pikkasen vielä karsastan tuon resorin väri yhdistelmää...

   Poista
 2. Onpa kiva pojan paita, tosi hyvännäköiset nuo repaleyksityiskohdat. Hyvät sävyt paidassa!

  VastaaPoista
 3. Minustakin tässä on todella kivat värisävyt ja reippaan rento paita! Repaletekniikka näyttää hyvälle, pitäisi itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minustakin on aina kiva kokeilla erilaisia uusia tekniikoita.

   Poista