keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Onnellisten päivien hame


Hameen tuunaus lähti liikkeelle tyttärelle lahjoituksena tulleesta mekosta. Kangas on soma: pikkuista ruutua punaisine kirjailuineen. Mekon helma oli laaja ja tyttömäinen rimpsuineen. Harmi vaan, että pääntie oli niin pieni, ettei mekko sujahtanut kolmivuotiaan rimppakintun päälle. Päätin hyödyntää mekosta parhaat palat, eli rimpsuisen hame osuuden.

mustaviinimarjoja maistelemassa
Leikkasin vaatteen poikki ylimmäisen rimpsun yläpuolelta, ja ompelin vyötärölle kujan kuminauhalle. Kuminauha olisi saanut olla hivenen paksumpaa ja napakampaa, koska hame tipahtelee hieman vyötärön alapuolelle.

Hame tuntui vielä kaipaavan jotain katseenvangitsijaa. Kangasvarastoista etsitty turkoosi-punainen kirsikkakangas sai luoda hameelle lisää pituutta ja lisää väriä. Lantion kohtaa koristamaan kiinnitin vielä pitsinauhan. Paikkataskunkin hame sai, ohjeen siihen löydät täältä.

Vaatteesta tuli kuin huomaamatta vähän amerikkalaishenkinen. Miksiköhän mieleeni tulee Onnen päivät-sarja, preeriat ja kannen alle leivottu amerikkalainen omenapiirakka?

mekko ennen muokkausta
Täytyy vielä kehua, kuinka ystävällisiä meidän naapurimme ovat. Kävelimme hame asuisen tyttären kanssa erään naapurin ohi ja hän kommentoi yhdellä sanalla. "Suloinen" saattoi tarkoittaa tyttöä, hametta, tai ehkä kumpaakin. Mukava kommentti silti.


11 kommenttia:

 1. Suloinen on hame! Ja varmasti tyttökin. Ihana tuo taskun ohje, jospa tulisi joki vaate, johon sitä voisin kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana rimpsuhame! Ja tasku kyllä on kans itsekin joskus kokeiltava! :)

  VastaaPoista
 3. Voi tämä on tosi nätti hame, juurikin sopiva lämpöisiin kesäpäiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista. Toivottavasti niitä lämpimiä kesäpäiviä vielä riittää!

   Poista
 4. Suloinen todellakin, oikein kesäpäivien unelmahame! Tasku on myös kiva lisä. :)

  VastaaPoista
 5. Niin sievä ja tyttömäinen. Kauniit sävyt hameessa:-)

  VastaaPoista