keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Kirjastokassi aplikoimallaLasten kirjat ovat ohuita ja nopea lukuisia. Lasten satukirjoja lainataan kerrallaan kirjastosta ei vaan yhtä tai kahta, vaan tukuttain. Kirjastokasseille on meidän perheessä käyttöä.

Keksin kassiin idean silmälasipäisestä pupusta, joka lentää ilmapallolla. Piirsin kuvan paperille ja leikkasin palaset irti kaavaksi. Päätin toteuttaa kuvan aplikoiden. Minulla ja aplikoinnilla on hyvin lyhyt historia. Olen lähinnä vältelllyt tätä tekniikkaa ja ihastellut muiden kuvia. 

Aplikointi on siis tekniikkana minulle uusi. Tässä tekniikassahan vaaditaan runsaasti hyviä hermoja, paljon lankaa ja painava kaasujalka. Nopeasta ompelukoneesta on myös hyötyä, sillä siksakin ompeluun kuluu aikaa. Tilkut asetetaan pohjakankaan päälle ja ommellaan reunasta kiinni taustaan tiheällä siksakilla. Työtä helpottaakseen voi tilkut kiinnittää ennen ompelua pohjakankaaseen kaksipuoleisella tukikankaalla tai harsien.

Valitsin kankaat tilkkulaatikosta. Työhön valikoitui joustamattomia puuvilloja, joita on helpompi käsitellä, kuin joka suuntaan venyviä trikoita.

viirinauha

Siksakkasin ensin ilmapallon, kupin ja pupun aluskankaalle keltaisella, vihreällä, turkoosilla ja beigellä värillä. Kuva tuntui kaipaavan jotain, joten lisäsin viirinauhan. Lopuksi ompelin pallon narut ja pupun naaman. Tein aloittelijan virheen ja ajattelin nopeuttavani työtä jättämällä tukikankaat pois. Työskentely olisi ollut helpompaa, ja lopputulos olisi hivenen siistimpi, jos pohjakangas olisi ollut paksumpi, tai jos olisin silittänyt pohjana olleelle lakanalle tukikankaan.


Lopputulos on värikäs ja prosessi oli opettavainen ja ihan mukava. Mikko Mallikas, Mimmi-lehmä, Peppi Pitkätossu ja muut kirjojen satuhahmot, olette aina meille tervetulleita!12 kommenttia:

 1. Ihana kassi! Olet kyllä tehnyt taitavasti applikoinnit, minusta nuo näyttävät kovin siisteiltä. Kuva saa hyvälle tuulelle, on niin ihanan värikäs ja iloinen. Meilläkin olisi käyttöä kunnon kirjastokassille. Samoin kuin teillä, meillä kannetaan isot kasat kirjoja kotiin. Kyllä tuolla kassille tuodut kirjat saavat varmasti ripauksen ilon taikaa kyytiinsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aplikointi ei ollutkaan niin vaikeaa, kun ensin kuvittelin. Tämä työ taas muistutti, että tekemällä oppii :)

   Poista
 2. Oi tää on upee! Ihania kangastilkkuja oot valkannut ja tosi siistiä jälkeä ommellut! Pupukin on hauska, näyttää ahkeralta lukijalta itsekin.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kassin suunnittelu ja tilkkujen valinta olikin mukavaa puuhaa.

   Poista
 3. Ihan mielettömän hieno kirjastokassi ja applikointisi on näyttävä. Kyllä tuohon kassiin kelpaa kirjoja kerätä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kassi pääseekin varmaan jo huomenna ensimmäiselle kirjastoreissulle.

   Poista
 4. Tämä on kyllä tosi upea niin kuin toisetkin ovat kommentoineet. Tykkään tuosta muodosta miten viirinauha kulkee, tosi hieno!

  VastaaPoista
 5. Komppaan edellisiä: Tosi hieno kassi! Ihanaa, kun kassi itsessään on jo niin tarinallinen :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana kassi! Ihan mahtava toteutus :)

  VastaaPoista