sunnuntai 2. elokuuta 2015

Virallistako?


Kuinka pukeutua työpaikan kesäjuhlille? Virallisesti? Hauskasti? Kaupasta ostettuun mekkoon, vai omaan luomukseen? Viimeiseen kysymykseen oli helpoin vastata, tottakai ompelisin mekon itse! Lopulta päädyin yhdistämään virallisuuden ja hauskuuden, sekä liittämään yhteen tyttömäisen siluetin ja äärimmäisen miehisen vaatekappaleen, kravatin.


Vierailin kirpputorilla ja sain saaliikseni kasan kravatteja, kaikki valmistettuja silkistä. Valkoinen kangas on palttinaan kudottua pellavaa, ja ostettu Eurokankaasta. Kravatit löytyivät helposti, mutta mekkokangasta pohdin pidempään. Pellava on materiaalina juhlava, mutta rypistyvä, ja tuo arka, valkoinen väri... lopputulokseen olen pitkästä miettimisestä huolimatta oikein tyytyväinen.

Mekon kaava on oma. Vyötäröllä on sauma, ja laaja helma on kellotettu ja laskostettu. Sivussa on piilovetoketju. Ompelin ensin vuoritetun pellavamekon valmiiksi ja aloin pohtia, kuinka kiinnittäisin solmioita kokonaisuuteen. Peilin edessä sovittelin kravatteja, ja neulasin niitä paikoilleen. Mekossa on käytetty kolmea kravattia.


Tein kylmempiä säitä varten huivin raakasilkkikankaasta. Kenkiä minulla oli matkassa kahdet, mustavalkoiset korkokengät ja tummansiniset tennarit, jotka vaihdoin jalkaan illan myötä, kun jalat alkoivat väsyä. Mekko kävi tyylillisesti molempien kenkien kanssa.


Ja entäs ne juhlat? Olivat tosi mukavat ja onnistuneet!


14 kommenttia:

 1. Voi kuinka hauska, valloittava ja erilainen! Sinulla on ihana oma tyyli näissä käsitöissä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Sehän on koko harrastuksen suola: saa tehdä juuri sellaista kun haluaa. Uniikkia tai ihan perusvaatetta. Juhlavaatteissa on mukava revitellä :)

   Poista
 2. Onpa mainio ja niin hauska, ei liian hauska vaan mielenkiintoinen! Onnistunut juhla-asu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hieno tar! Onnistuneet oli juhlatkin, ja siellä oli parhaat pöytäliinat, joita olen ikinä juhlissa nähnyt, harmi, että juhlin siellä ilman kameraa!

   Poista
 3. Hauska ja kaunis yksityiskohta nuo kravatit, tykkään! Ja samalla tulin heittämään haasteen, käy kurkkaamassa blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja haasteesta! Haasteisiin on aina mukava osallistua.

   Poista
 4. Todella kiva asu :) Loistava idea nuo kravatit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelmallinen! Miksi jättää kravatteja vain miehille (johan naiset on ryöstäneet pukeutumiseensa jo vaikka mitä miesten vaatetuksesta!)

   Poista
 5. Hauska idea! :) Tykkään tuosta mekon mallista myös, kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manda! Malli on myös minun mieleeni. Jos kyllästyn kravatteihin, puran ne pois, ja käytän mekkoa ihan muuten vaan.

   Poista
 6. Onpa idearikas asu! Kiva lisuke nuo kravatit. Hyvä idea :)

  VastaaPoista
 7. Upea ja juhlava mekko! Kravattien käyttö kauluksessa on onnistunut valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Kravatteja jäi vielä ylikin, joten ehkä niistä vielä syntyy jotain :)

   Poista