maanantai 20. lokakuuta 2014

Autopaita kangastusseilla

Mallikelpoisen toisessa ompeluhaasteessa oli tällä viikolla kyse kankaan muokkauksesta. Kangasta sai värjätä, leikata, värittää, leikata... Muistin heti pari kuukautta sitten ostetut kangastussit, joita ei oltu vielä edes kunnolla testattu. Siis piirtämään!


Meillä on pieni poika, joka rakastaa autoja. Autopaitoja ei siis voi olla liikaa! Autoksi valitsin nostalgisen kuplan. Meillä oli kupla, kun ajoin ajokortin, ja siitä on monta mukavaa muistoa. Kesäautona se oli ihan yliveto ja bensa-asemalla sain heti juttuseuraa nostalgiannälkäisistä autoilijoista. Talviautona ominaisuudet eivät olleet ihan huippuluokkaa, tai sitten tiet olivat meillä päin lähtökohtaisesti ihan liian kapeita, koska jouduimme aina kinoksiin.

mustat ääriviivat ja sabluuna
valmis kuva
Sunnuntai iltapäivä meni väritystehtävän parissa. Piirsin auton kuvan ensin vapaalla kädellä paperille. Leikkasin auton irti, ja piirsin paperisapluunan avulla ääriviivat kankaalle mustalla tussilla. Loput yksityiskohdat meni vapaalla kädellä. Sen jälkeen väritin kuvan. Autossa on käytetty mustaa, violettia, sinistä, punaista ja keltaista väriä.


Yksityiskohdaksi lisäsin vielä hihaan pyöreän palasen violettia kangasta, ja resoriksi pääntielle samaa väriä. Paita on ommeltu pienemmäksi muokatulla Burdan 3/14 104cm raglanhihaisen paidan kaavalla. Kankaat on Eurokankaasta.

Kuvan piirtäminen oli ihan mukavaa, kangas oli sen verran paksumpaa trikoota, ettei liikkunut herkästi tussinkärjen alla. Pienen paidan mittasuhteissa menin vähän sekaisin. Katson kuvan paikan silmämääräisesti, ja unohdin, että paidan saaja on vasta 80cm pituinen pätkä. Auton kohdistus meni vähän liian alas, kuva olisi päässyt enemmän oikeuksiinsa hieman ylempänä. Paita sai kuitenkin heti hyväksynnän pikkuiselta automieheltä, iloinen virnistys todisti, että paita oli mieluinen!
13 kommenttia:

 1. Mulle kävi ihan samoin kun tein piirtäen paidat, meni kuva liian alas. Sinun paita on kyllä hienompi! Mitä tusseja käytit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohdistus meni vähän mönkään :) Tussit oli Bruynzeel-merkkisiä, löytyi läheisestä marketista. Hyvä niillä oli piirtää, mutta pesunkestosta en osaa sanoa.

   Poista
 2. Voi mahdoton kuinka hieno autosta tulikaan:) Ihanan elävä tuo väritys! Suloinen pieni paidan kantaja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kiva kokeilla uusia tekniikoita, tusseilla en ole juurikaan ennen piirtänyt, paperille tai kankaallekaan. Täytyy tunnustaa, että tämä taisi olla kokeilu numero 2 tai 3...

   Poista
 3. Voin uskoa, että on mieleinen! Minä sitten aina rakastan noita kyynärpaikkoja, sopii ihanasti noihin raitahihoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Poika elää nyt selvästi jotain auto vaihetta, joten aihe oli helppo valinta. Varsinkin, kun kuplat ovat minunkin suosikkeja...

   Poista
 4. Tästä tulee varmasti pienen miehen lempipaita! Tusseilla saa mielenkiintoisen eläväistä pintaa. Kuplavolkkareihin varmasti liittyy monella muistoja. Minullakin monet rakkaat autoilumuistot liittyvät kupliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuplat ovat vallan ihastuttavia. Vieläköhän niitä tehdään Meksikossa? Ja nimen omaan tätä vanhaa mallia, ei uutta Beetleä.

   Poista
 5. Onnea viime viikon haasteen lukijoiden äänestyksen voitosta. Taitavasti piirretty auto. Jos piirtelet tusseilla enemmän tai ohuempaan kankaaseen, niin teippaa leveää malarinteippiä nurjalle koko alalle, niin kangastussi luistaa tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vihjeestä tussien kanssa! Kokeilin ensin piirtää ohuempaan trikooseen, ja ongelmana oli juurikin se kankaan liikkuminen tussin kärjen alla.

   Poista
 6. Ihanat ydistelmät paidan trikoissa! Minäkin haluaisin noita tusseja kokeilla,mutta aplikointi odottaa ensi selätystä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo tussilla piirtäminen oli mukavaa, miinuspuolena tietenkin tusseista tuleva haju... :)

   Poista
 7. ♥Tosi ihana paita söpöllä pojalla! :)

  VastaaPoista