keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Jos metsään haluat mennä

Edellisestä postauksesta onkin aikaa, jotain olen ommellutkin, mutta vasta kesäloma sai minut avaamaan taas bloggerin! Tämäkin karhumekko valmistui kiireessä ja hammasta purren jo huhtikuussa, taskun ja korvat virkkasin rennolla otteella laiturilla istuen viime viikolla.

Alunperin astelin Eurokankaaseen vakaana aikomuksena pysytellä pienen rahan kankaiden äärellä! Tunnustan olevani tarkan markan ompelija. Roolivaatteita käytetään vain kerran, joten suuret rahasummat tuntuvat tuhlaukselta. Taitava myyjä sai minut puhuttua fleecekankaista rutkasti kalliimpiin ja laadukkaampiin kankaisiin. Kun lasku kasvoi, tavoitteeksi tuli ommella mekko, jota voi käyttää arkenakin.

virkatut korvat
mekko edestä (ja ei, tätä lasta ei ole kidutettu, hän eläytyy nallekarhun rooliin)
Lähdin liikkeelle Burdan koko haalarin kaavasta, josta käytin vaan yläosan kaavaa. Taiteellinen näkemys jäi vajaaksi deadlinen, eli muskarin kevätjuhlan takia, joten nallekarhu lähti lauleskelemaan melko yksinkertaisessa paitamaisessa mekossa. Kangas on joustavaa puuvillasamettia, korvissa ja hupun sisäpuolella on vaaleanpunaista puuvillatrikoota.

Virkatut korvat ja taskun mekko sai vasta viime viikolla. Tylsä mekko tuntui kaipaavan väriä ja  kesälomamatkalla mökillä katselin vanhoja, monivärisiä, kauniita räsymattoja. Niistä innostuneena virkkasin kiinteillä silmukoilla jämälangoista karhumekkoon eteen ison taskun ja korviin yksityiskohdat.

mustikoita etsimässä
kesän ensimmäiset mustikat
Nallemekko on päässyt suosikkivaatteen asemaan värikkäiden yksityiskohtien lisäämisen jälkeen! Satsaus kalliimpiin kankaisiin siis kannatti, laadukkaampia kankaita on helpompi käsitellä ja ommella, ja ne pysyvät hyvänä pidempään.

2 kommenttia:

  1. Onpa veikeä toteutus, ihana Nallemekko! Tykkään siitä, että ydistellään eri tekniikoita :)

    VastaaPoista
  2. Kekseliäs asu, virkatut yksityiskohdat tuo todella kivasti väriä :).

    VastaaPoista