tiistai 19. tammikuuta 2016

I love Sava


Eikös kaikki ompelukset ole hyvän mielen ompeluksia...? No ei tosiaankaan! Parhaimmillaan ompelu on koukuttavaa, ajankulu unohtuu ja syntyy ihania luomuksia. Kääntöpuolena koneet kiukuttelee, kankaat osoittautuu vääriksi valinnoiksi, vaatteet ei istu ja rätit lentää nurkkaan.

Facebookin ompeluryhmässä teetettiin ryhmälle oma kangas. Kangas tilattiin etukäteen tietämättä, millainen kangas sieltä tulee. I love Sava -kankaan suunnittelija on Jenni Mäensivu ja kangas tilattiin Ikasyriltä. Tehtävänä oli ommella hyvän mielen ompelus.

Kangas on hyvin monipuolinen puuvillatrikoo, siinä on rukseja, viivoja, siveltimellä maalattua pintaa. Nikottelin ensin kankaan väreille, violetti ei kuulu omaan väripalettiin. Mietin myös sopivuutta tälle kaavalle, vaatteen malli kun tulisi enemmän esiin yksivärisellä kankaalla. Vähän aikaa kangasta katseltuani se alkoi kummasti miellyttää silmää. Rukseja ja rosoisuutta, hyvän mielen ompelua siis!

Kaava on Hisako Saton kirjasta Drape drape 1. Olen tällä kaavalla tehnyt jo yhden mekon. Mallasin kaavaa kankaalle, ja kuosittelin sitä hieman. Helma leveämmäksi ja pidemmäksi, helmakappale suoraksi, jotta ruksit tulevat suoraan hameessa ja lisäksi vielä laskin pari senttiä vyötärolinjaa ja siirsin helmakappaleen keskisaumaa.Kankaan keskellä oleva tumma violetti ei oikein näkynyt sisällä otetuissa kuvissa, joten yritin vielä kuvata mekkoa ulkona, mutta keskellä oleva tumma violetti näytti sielläkin melkein mustalta.

13 kommenttia:

 1. Onpa todella kivan mallinen mekko! Ihanan innovatiivista, ei olisi tullut mieleeni tehdä tämäntyylistä mekkoa tästä kankaasta. Kaunis! ♡

  VastaaPoista
 2. Onpa todella kivan mallinen mekko! Ihanan innovatiivista, ei olisi tullut mieleeni tehdä tämäntyylistä mekkoa tästä kankaasta. Kaunis! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Olen pitänyt kovasti ekasta mekosta, jonka tein tällä samalla kaavalla. Kokeilunhaluisena testasin kaavaa myös kuviokankaalle :)

   Poista
 3. Hieno mekko! Noita kirjoja löytyy multa 2kpl. Pitäisi vihdoin tarttua niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Ei muuta kun kaavapaperi ja kynä käteen ja kimppuun vaan :) Drape drape -kirjat ovat ainakin omia suosikkejani.

   Poista
 4. Luovuutta täynnä oleva mekko, ihana :) Tuollainen kaunis kuviokangas antaa aivan erityistä energiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Materiaali on mukavaa puuvillaa, joten tästä taitaa tulla uusi mekko töihin (toivottavasti antaa energiaa työhommiin).

   Poista
 5. Kaunis mekko, ihana nähdä taas ihan erilainen lopputulos tästä kankaasta. Mielenkiintoinen malli, erilaiset leikkaukset ja poimutukset tuovat lisää jännittävyyttä ja persoonallisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Osa tätä kangasta onkin tuo ilo nähdä muiden tekemiä vaatteita samasta kankaasta. Ja tosi ihania vaatteita olenkin saanut ihastella!

   Poista
 6. Tästä kankaasta on kyllä nähty kivan erilaisia toteutuksia. Tämä mekko on kyllä niin hieno, ehkä munkin pitää ommella se itselle kevääksi, kun kirja kerta hyllystä löytyy:)

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoiset hihat muutenkin upeassa mekossa, hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hieno tar. Minua miellyttää ajatus siitä, että kangas on viikattu ja ommeltu yhdestä kappaleesta, lopputuloksena mm. vinkeät hihat :)

   Poista