keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Reppu

Reppu edestä
Tänä syksynä näitä Villa & Villa -blogin reppuja on ommeltu paljon. Ja tässä vielä yksi lisää! Tein jo yhden samanlaisen repun omalle tyttärelleni ja tämä reppu lähti Postin kuljetuksella tänään kummitytölle joululahjaksi. Toivottavasti kerkeää vielä aatoksi!

Ensin katselin hieman epäillen ohjeita, sillä palasia on paljon. Suhtaudun epäluuloisesti vuorin ompeluun, sillä olen useammankin kerran ommellut itseni umpikujaan. Ohjeet olivat kuitenkin mainiot, joten vaikka kangas ei ollutkaan helpoimmasta päästä, niin yksityiskohtaisilla ohjeilla selvisin ompelusta kunnialla.

Sen verran sovelsin ohjeita, että siirsin olkahihnoja lähemmäksi toisiaan, jolloin reppua on mukavampi kantaa. Kaikki kantohihnat on vahvistettu edestakaisin ompeleella kiinni takakappaleeseen, sillä ensimmäisestä tekemästäni repusta jouduin jo korjaamaan irronneen hihnan.

Reppu takaa

Valitsemani pinkki kangas on vahakangasta, joka kestää pyyhkimistä, mutta sen voi myös pestä. Harmaa kangas on myös säänkestävää, ulkokäyttöön tarkoitettua Sunbrella-markiisia. Vuori on likaa hylkivää Loneta-kangasta. Kaikki kankaat ja tarvikkeet reppuuni löysin Eurokankaasta.

Kurkistus sisälle
Vahakangasta ei ollut kovin helppo ommella sen jäykkyyden takia, mutta toisaalta nyt reppu kestää paremmin kosteutta. Selkämyksessä on käytetty kovikehuopaa, samoin kuin repun olkahihnoissa ja pohjassa. Vahakangas on luonteeltaan jäykkää, eli minun ei tarvinnut käyttää tukikankaita.

 
Nahkainen yksityiskohta
Vuosi on mennyt kiireisesti, vaikka olen ommellut, niin en ole kerennyt laittamaan niitä blogiin. Ehkä ensi vuonna löydän taas kipinän päivittää blogiakin. Nyt on viimeiset ompelut ennen joulua ommeltu ja nyt saa joulu tulla!

7 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Onnistuuko repun ompelu ihan perusompelukoneella ja -neulalla, vai pitikö olla noin vahvaan kankaaseen jotain spesiaalia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Onnistui ihan tavallisella ompelukoneella, mutta neula oli tavallista paksumpi, taisi olla numeroltaan 100. Rakenteet on paksuja, kun välissä on tukihuopaa, reppuremmia ja vahakangasta :)

   Poista
 2. Aika monta työvaihetta tällaisessa repussa. Iso työ, mutta tosi hieno lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pizzicato. Loppujen lopuksi aikaa ei mennyt enää toiseen reppuun niin paljon, kun ensimmäiseen. Ihminen on oppivainen eläin :)

   Poista
 3. Ihana reppu 😍 itsekin mietin tämmöisen ompelua, mutta ainakaan vielä en ole saanut itseäni niskasta kiinni asian suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Julia! Villa & Villa -blogin ohjeet oli tosi hyvät, joten ompelu oli helppoa yksityiskohtaisilla ohjeilla.

   Poista
 4. Hienon näköinen reppu! Näissä on varmasti oma työnsä ja se juuri palkitsee sitten, kun saa kaiken valmiiksi!

  VastaaPoista