torstai 15. lokakuuta 2015

Ratkaisu ongelmaan nimeltä syksy

Siilit ja karhut ovat keksinyt ratkaisun talveen, ja se ratkaisu on talviuni. Koska syksyä ja lähestyvää talvea pakoon on turha pyristellä, täytyy keksiä keinoja selvitä seuraavaan kevätpäivän tasaukseen.

Mikä piristäisi paremmin pimenevässä syyskelissä, kuin värikäs takki? No ei mikään! Toiset taistelee valon vähenemistä vastaan kourallisilla vitamiineilla, minä luotan tänä syksynä värien voimaan. Vihreää, sinistä, punaista, mitä enemmän reippaita värejä ja vähemmän harmoniaa, sitä parempi!


Tytölle tehdyn takin sateenvarjoissa kukkivat kukkaset, lisänsä kankaaseen tuo sydämet, pallot, tähdet ja nuo ihanat räiskyvät värit. Hullunkurisen kankaan koristukseksi ostin isoimmat napit, joita kaupasta löytyi.


Kangas on löydetty Eurokankaasta, se on valmis tikkikangas, jossa on vuorin ja päälikankaan välissä ohut vanu, joten ompelu oli nopeaa ja helppoa. Takin kaava on oma, kuositeltu paidan kaavasta. Kaulus on suora kappale, josta yllätyksekseni tulikin ihan hyvä pystykaulus. Piilossa nappien ja listan alla on vetoketju. Takin kaveriksi tein lippapipon Noshin kaavalla, koristeena farkkukangasta, ja vielä kissan korvat ja rusetti.

11 kommenttia:

 1. Mikä ihanan pirteä takki ja iloiset kuvat! Pitääpä käydä Ek:sta katsomassa, valmiiksi tikatusta kankaasta saattaisin minäkin saada aikaiseksi takit, jotka näyttävät jäävän tänä syksynä suunnitteluasteelle.

  VastaaPoista
 2. On kyllä iloinen hyvän mielen setti! Täälläkin yksi tikkikangas odottelee takiksi pääsyä :) Tuo nappijuttu on aivan ihana idea ja rikkoo kivasti kirjavaa pintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Kiva nähdä, mitä sinun koneesi painijalan alta valmistuu! Napit ja lilaa yksiväristä kangasta lisäsin juurikin korostamaan yhtä kankaan väreistä, ja rauhoittamaan kokonaisuutta.

   Poista
 3. Wau, mikä takki ja lakki! Kyllä nyt kelpaa ulkoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hieno tar! Takki onkin ollut ahkerassa käytössä valmistumisesta lähtien :)

   Poista
 4. Ihanan näköinen takki ja värit sopivat syksyyn.

  VastaaPoista
 5. Tällä takilla kyllä taittuu syksyn harmaus! Ihana takki, napit sopivat siihen hyvin (tykkään isoista napeista). Lippapipo kissankorvilla onkin kiva idea ja näyttää hyvälle tytölläsi. Hauskat kuvat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Isot napit ovat minunkin suosikkejani, ja kauniit napit ylipäätään.

   Poista
 6. Ihana iloinen ja värikäs takki! Ihan täydellinen syksyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pizzicato! Takki on ollut ahkerassa käytössä :)

   Poista