sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Asuntokuumetta


Tähän tautiin ei auta antibiootti tai aspiriini, ei lepäily tai kuumien juomien nauttiminen. Kun oireena on maaninen oikotie-nettipalvelun myytävänä olevien asuntojen tarkkailu, niin diagnoosi on asuntokuume.


Mikä auttaa asuntokuumeeseen?  Lääkettä en ole vielä keksinyt, mutta haaveilen isommasta asunnosta. Kauniista ja käytännölisestä, missä huoneita olisi paljon, jokaiselle perheenjäsenelle tilaa harrastaa ja mekastaa. Mielellään takka, leivinuuni ja vähintään kaksi vessaa, hintalappu kohtuullinen.

Ruska sisällä...
Eurokankaasta silmiin osui kangas, jossa oli ihanat ruskan sävyt, ja juuri minun unelmatalojani, puisia ja vanhoja. Kankaan nimi on Prästliden. Ompelin siitä meille syksyisen kapan. Yläreunassa on tarranauha, joka ottaa kiinni tarrakiskosta, alareunassa on tukipinna, joka pitää kapan suorassa. Kanttasin verhon vielä molemmilta sivuilta ja alareunasta raitakankaalla.

...ja ruska ulkona.


12 kommenttia:

 1. Kaunis verho! Minä kuumeilen myös, kroonisesti. Useamman kerran viikossa selaan oman postinumeroalueen myytävät, haaveilen ja jossittelen. Ja eläkevuosia silmällä pitäen selaan toki myös keskustan ikivanhojen kerrostaloasuntojen tarjonnan, ja koko lähitienoon vaaaanhat talot ja huvilat. Haaveita pitää olla, ja eihän sitä tiedä mikä päivä haavet käykin toteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villakiana! Kuulostaa hyvin tutulta nuo sinun haaveet! Oma haaveiden asunto on aika ristiriitainen: vanha puutalo (ilman remonttihuolia) ydinkeskustasta (mutta ilman naapureita), jossa on runsaasti huoneita (ja vähän siivottavaa...)

   Poista
 2. Haaveilu on mukavaa. Verho auttanee siinäkin hommassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Hieno tar! Haaveet pitää ihmisen käynnissä silloin, kuin arki uhkaa masentaa ja rutiinit tappaa luovuuden :)

   Poista
  2. Kiitos kommentista Hieno tar! Haaveilu on varsin terveellistä ja pitää koneet käynnissä silloin, kun arki ja rutiinit masentaa :)

   Poista
 3. Samanlaista surffailua täälläkin harrastetaan ja mies erityisesti :). Minä olen alkanut haikailla ihan maalle vaikka jonnekin vanhaan kyläkouluun, mies taas katselee mielellään kesämökkitarjontaa ;).Kappa on nätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Joku vanha kyläkoulu ja unelias kylä saisi teidän perheestä sopivan piristysruiskeen :)

   Poista
 4. Kiva kappa! Minäkin vierailen usein asuntosivuilla vaikka ei asuntokuumetta olekaan - tilaa riittää.

  Onnea <3 -kodin etsintään.

  VastaaPoista
 5. Hyvän näköinen verho! Meillä mies tutkailee säännöllisesti asuntotarjontaa, erityisesti isoja kerrostalohuoneistoja. Tämä tapahtuu joka kerta, kun on joku isompi projekti pihalla menossa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Kiva, että otit esille kerrostalossa asumisen hyviä puolia. Me ollaan kerrostalo asujia, ja kieltämättä pihapuuhilla ei tarvitse itseään paljon rasittaa :) Taloyhtiökin on niin mukava, että pihatalkoisiin osallistutaan sankoin joukoin.

   Poista
 6. Ihana verho, kaunis kangas :-) Toivottavasti kuumeeseen löytyy sopiva lääke :-)

  VastaaPoista