sunnuntai 16. elokuuta 2015

Pitkä toimitusaika

Täällä ompelimossa on toimitusajoissa pientä viivästystä: mekon piti valmistua jo puoli vuotta sitten. Kangas on tilattu helmikuussa, leikattu maaliskuussa, välillä palaset on otettu esiin kaapista ja niitä on pyöritelty ja ihailtu. Lopullinen läpimurto tapahtui viime viikolla, kun ompelin mekon kasaan. Pikkasen alkoi jo huolestuttaa, kasvaako lapsi jo liian isoksi mekkoon (niinkin on käynyt...), mutta onneksi mekossa oli vielä kasvunvaraa, ja vaate on vielä ihan sopiva.


Koska auringollakin on ollut toimitusvaikeuksia tänä kesänä, ei haittaa yhtään, vaikka kesävaate valmistuikin vasta loppukesästä. Tänään oli ensimmäinen päivä, kun uskalsin uida meressä. Levätilanne ei ole vielä huolestuttava, vesi on lämpimimmillään. (Hieman mietin, löytyykö reippaasti kansoitetulta rannalta vielä tilaa kuvata, mutta onneksi kukaan ei pahastunut, vaikka tähtäilinkin ahkerasti kameralla ympäriinsä.)


Kangas on vallan ihana, se on Leena Rengon suunnittelema, tilasin sen Ainolasta.
Kaava on muokattu Burda-lehden (2013/10) pitkähihaisesta kaavasta niin, että vyötärölle tulee poikkisauma. Helma on rypytetty noin 1,5 kertaisena. Mekko on itsessään hyvin simppeli, mutta näin kaunis kangas pääsee esille. Ainoa kohta, jossa ihan vähän revittelin, oli tikkaukset. Pääntie, helma ja hihansuut on tikattu kaksoisneulalla. Toinen lanka on valkoinen ja toinen pinkki.

14 kommenttia:

 1. Ihanat maisemat ja kaunis mekko! Tuo kaksoisneulan käyttö erivärisillä langoilla olikin hauska idea; täytyypä laittaa mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Jostain muusta blogista olen varmaan ottanut tuon lankavinkin, muiden blogien seuraamisesta on kyllä apua omaan tekemiseen!

   Poista
 2. Voi kun ihana mekko ja malli on tosi nätti. Tykkään tosi paljon tuosta kuosista. Ihana kuvauspaikka:-)

  VastaaPoista
 3. Sievä mekko ja kauniit kuvat, mukavaa että saimme vihdoin lämpöä. :) Täältäkin viive-ompelimosta löytyy maijoja, kokonaan vielä leikkaamatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manda! Mietinkin, mikä tämän kuosin nimi on. Vallan ihana kangas, kuten niin monet Leena Rengon kuoseista :)

   Poista
 4. Kaunis mekko, onkin just sopivan kokoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hieno tar! Onneksi leikkasin tämän mekon kasvunvaralla...

   Poista
 5. Ihana kuosi pääsee tässä mekossa oikeuksiinsa, raikas ja hempeä mekko! Kaksoisneula-vinkki laitettu korvan taakse täälläkin, kaksi eri väristä lankaa onkin hyvä idea.

  VastaaPoista
 6. Sulle olisi haaste odottamassa :) http://mekkosirkus.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Amelia! Kiitos tiedosta, täytyy käydä kurkkaamassa tuota haastetta blogissasi :)

   Poista
 7. Ihan oikeassa olet, että simppelissä mallissa pääsee kangas oikeuksiinsa. Ja vyökin on valmiina mekossa kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Yksinkertainen on kaunista (ja vähemmillä yksityiskohdilla mekkokin saatiin valmiiksi, kun kesää on vielä jäljellä...)

   Poista